Înscrierile pentru "Gout de France/Good France 2018" continuă până pe 20 februarie

A patra ediţie a operaţiunii "Gout de France/Good France", devenită o tradiţie în fiecare primăvară, va reuni, pe 21 martie 2018, peste 2.000 de restaurante de pe cinci continente, pentru a celebra toate acele calităţi care fac gastronomia franceză să fie unică: excelenţă, atenţie deosebită pentru calitatea produselor şi pentru detalii, plăcerea de împărţi şi de a împărtăşi.

Înscrierile pentru a patra ediţie a operaţiunii "Gout de / Good France" sunt deschise până pe 20 februarie 2018 la adresa http://restaurateurs.goodfrance.com/fr/user/register

operatiuneagoutdefrance2018

Gastronomia franceză reprezintă o oportunitate de neratat pentru maeştrii bucătari din întreaga lume, inclusiv din România, de a se face cunoscuţi şi de a-şi face cunoscute meseria şi arta, subliniază doamna Michele Ramis, ambasadoarea Franţei în România, în contextul pregătirilor pentru a patra ediţie a operaţiunii "Gout de France/Good France".

"Gout de France/Good France", eveniment internaţional organizat de ministerul francez pentru Europa şi Afaceri Externe, le propune restaurantelor care participă la această operaţiune să le ofere invitaţilor lor o experienţă autentică a artei de a trăi franţuzeşte şi să aducă totodată un omagiu gastronomiei franceze şi capacităţii sale de a inova. Valorile pe care gastronomia franceză le susţine fac referire la plăcerea de a împărtăşi, de a sta la masă alături de prieteni şi familie, dar şi la plăcerea de a savura mâncarea", a declarat Ambasadoarea Franţei în România.

goutdefrancelogo

"Totuşi, "Gout de France/Good France" înseamnă şi o magnifică reţea de peste 2.000 de restaurante de pe cele cinci continente, care reuneşte chefi cunoscuţi şi celebri în întreaga lume precum Guy Savoy sau Alain Ducasse, dar şi vedetele de mâine ale gastronomiei. Această operaţiune este un eveniment de neratat pentru toţi maeştrii bucătari pregătiţi pentru o aventură gastronomică unică", a adăugat Michele Ramis.

Operațiunea "Gout de France/Good France" îşi doreşte să pună în valoare stilul de viaţă francez, produsele specifice anumitor zone şi să valorifice Franţa ca destinaţie turistică.