Grupul City Grill a investit 300.000 euro în reamenajarea restaurantului Pescăruș

Grupul City Grill a investit 300.000 euro în reamenajarea interiorului restaurantului Pescăruș de pe malul lacului Herăstrău, un proiect semnat de arhitectul Mihai Popescu.

Cu o suprafață de 1400 mp și o capacitate de 900 locuri (600 interior și 300 exterior), restaurantul Pescăruș este cel mai mare restaurant din portofoliul Grupului City Grill. Restaurantul Pescăruș a fost preluat în 2015, iar amenajarea din acest an reprezintă prima investiție majoră a Grupului City Grill în amenajarea interiorului restaurantului, cu scopul de a-l transforma în etalon al gastronomiei bucureștene moderne.  

Pescăruș este un restaurant cu tradiție, un spațiu-destinație care atrage deopotrivă un public tânăr și un public nostalgic. Restaurantul performează la nivelul așteptărilor și se încadrează pe traiectoria de creștere pe care am gândit-o în 2015, când am decis să includem acest brand în portofoliul Grupului. Vedem o creștere constantă, de două cifre, de la an la an. În acest context, investiția noastră în reamenajarea interiorului este pasul firesc pentru a aduce restaurantul în actualitate, păstrându-i farmecul unic care atrage clienții de câteva zeci de ani”, declară Daniel Mischie, CEO Grup City Grill.

Pescarus Interior

Investiția în reamenajarea restaurantului Pescăruș face parte din proiectul de investiții în dezvoltarea rețelei de restaurante și restaurări demarat de Grupul City Grill în acest an, cu un buget total de 4,2 milioane euro.  

Conceptul de reamenajare și repoziționarea restaurantului Pescărus au fost dezvoltate de arhitectul și designerul Mihai Popescu, alături de agenția Homemade Stuff, plecând de la conceptul fondator al restaurantului, acela de gastronomie bucureșteană. Lucrările de reamenajare au durat 3 luni, timp în care a fost realizată și piesa centrală a spațiului, instalația tip candelabru care se remarcă în interior.

Celebrul arhitect și designer, Mihai Popescu a acceptat provocarea de a regândi spațiul interior al restaurantului. El a reinterpretat prin amenajare atmosfera unei sufragerii bucureștene. O sufragerie atemporală, un loc de masă și petreceri din casele cu ștaif ale capitalei, un loc confortabil, cu o eleganță intimă și deschidere spre conversație. Piesa centrală a amenajării este reinterpretarea candelabrului original al restaurantului, prin descompunere. Combinarea elementelor de mobilier moderne cu piese antice autentice oferă valoare contextului, reprezintă o invitație la imaginație și pune în valoare istoria și încărcătura emoțională a spațiului”, declară Claudiu Leonte, Managing Partner, Homemade Stuff.

Pescarus Interior 3

Începând cu acest sezon, meniul restaurantului Pescăruș este semnat de Chef Henrik Sebok și propune o selecție de preparate internaționale, inspirată de gusturile actuale ale publicului.

Restaurantul este vizitat de clienți de toate vârstele, publicul local reprezentând 80% din total, restul de 20% fiind turiști interesați să viziteze una dintre destinațiile emblematice ale orașului. În noua configurație de amenajare, restaurantul Pescăruș devine un spațiu potrivit nu doar pentru ieșiri la restaurant pentru servirea mesei, ci și pentru evenimente corporate sau private.

Despre Grupul City Grill

Grupul City Grill este cel mai important jucător român din industria restaurantelor. Fondat în 2004, Grupul City Grill operează în prezent 19 restaurante și cafenele sub brandurile Caru’ Cu Bere, Hanu’ lui Manuc, Pescăruș, Hanul Berarilor, Trattoria Buongiorno, City Grill și City Café.


Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Detalii Ok