PAROL, o nouă apariție în peisajul restaurantelor și bistro-urilor bucureștene

PAROL, o nouă apariție în peisajul restaurantelor și bistro-urilor bucureștene
person Horeca
access_time_filled

începutul acestui an a marcat lansarea PAROL – Art Concept Bistro, o apariție inedită în peisajul restaurantelor și bistro-urilor bucureștene. Aflat într-o casă boierească din strada Popa Nan, PAROL își așteaptă oaspeții în 4 încăperi luminoase, a căror capacitate totală este de 47 de locuri la masă.

Decorul este ingenios, într-un stil ce ar putea fi denumit retro-smart, adaptat spațiului casei ce datează de la 1.900 și pune în valoare multe piese superbe de mobilier vintage, de colecționar, printre care și un patefon Belle Epoque, perfect funcțional, ce încântă mesenii cu acorduri de serate interbelice.

parolbistro

Un mare plus pentru bistro este prezența unei camere de joacă pentru copii, ce comunică direct cu o cameră destinată părinților, separate de restul încăperilor printr-un coridor, așa încât părintii își pot supraveghea linistiți prichindeii, în timp ce savurează preparatele restaurantului, iar ceilațti clienti nu sunt deloc deranjați de gălăgia și entuziasmul celor mici.

De ce PAROL? Pentru că cei patru tineri antreprenori care au lansat acest bistro – Iulia & Bogdan Cernat, Sandu Andrei și Gianina Placinta – îl văd ca pe o promisiune făcută celor ce intră în casa boemă din Popa Nan.

“Ne-am gândit să îi spunem PAROL pentru că am făcut o promisiune; să îți oferim o experiență completă, un ambient deosebit, mâncare gustoasă, bautură aleasă și multă voie bună.”, spun fondatorii.

Conceptul de Art Bistro face parte din această experiență pe care cei 4 tineri antreprenori și-au propus să o ofere publicului. “Pentru că ne plac locurile care spun o poveste, am decis să creăm acest concept unic, unde arta se îmbină cu mâncarea caldă și atmosfera deosebită. Ideea de artă din PAROL vine din propriile pasiuni. Vrem să oferim șansa oamenilor talentați să își expună operele și să fie admirați de toți cei care ne calcă pragul. Ei decid pentru cât timp și în ce condiții, e nevoie doar de disponibilitate și curaj. Astfel, noi câștigăm un decor unic cu caracter eclectic într-un spațiu vintage, în timp ce artiștii câștigă admirație și recunoaștere. Toate acestea contribuie la o experiență aparte pentru oaspeții noștri, care se pot delecta cu o galerie de artă în timp ce savurează bucatele pe care le oferă PAROL Bistro.”

Bucătăria este spațiul lui Andrei Popa aka Hipster Jesus, concurent Top 10 MasterChef: “Concursul MasterChef mi-a deschis ușa către o bucătărie profesională unde pot demonstra și pune în practică talentul și ideile culinare. Sunt hotărât să vă arăt că tocmai această pasiune și determinare reprezintă rețeta de succes în bucătăria PAROL. Pregătiți-vă simțurile pentru preparatele și conceptul pe care PAROL Art Concept Bistro are să vi le ofere!”.

parolbistrobucuresti

Meniul cuprinde burgeri, quesadilla, paste, sandwiches, gustări și deserturi delicioase, precum Parol că-i de vis: banana bread servită cu sos de ciocolată albă și cafea sau Papanași trași în țeapă: papanași pe frigăruie serviți cu dulceață și iaurt cu miere și cimbru. Vinurile sunt de la Domeniile Averești și completează perfect paleta de savori din meniu.

Bistro-ul și-a deschis porțile deschis la jumătatea lunii ianuarie 2020.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302