romaniatourismPeste o sută treizeci de ziariști, bloggeri, tour operatori și influenceri din turismul internațional sosesc începând de astăzi în România. Aceștia vor vizita și vor asigura expunerea în comunitățile internaționale a Bucureștiului și României timp de peste două săptămâni, prin intermediul proiectelor #Experience Romania și #Experience Bucharest.

investitiiemigrantiromani56% dintre românii emigrați vor să investească în România, considerând că cele mai atractive domenii sunt turismul (37%) și agricultura (38%), însă principala lor barieră este corupția din România, conform rezultatelor celui mai amplu studiu despre diaspora românească, comandat de RePatriot și realizat de Open-I Research.

sovataCererea pentru vacanțe în stațiuni balneare, în creștere de la un an la altul, a adus vânzări mai mari cu 20% în sezonul 2017, și chiar peste, în zonele mai dezvoltate, fiind urmate de cele pentru stațiunile montane și Delta Dunării, în timp ce pentru litoral s-au înregistrat vânzări sub așteptări. Și valoarea sejururilor vândute pe vouchere de vacanță este sub așteptări...

bilantsezonestivalPromovarea și evenimentele stau la baza creșterii numărului de turiști de pe litoral din sezonul estival 2017, susțin reprezentanții Asociației Litoral - Delta Dunării, care estimează o creștere a numărului de turiști de cel puțin 8% pentru acest sezon, comparativ cu sezonul anul trecut.
“Dacă în sezonul estival 2016, conform Institutului Național de Statistică...

conferintaturismsibiuAsociația Județeană de Turism Sibiu şi Reţeaua Europeană pentru Turism Cultural organizează la Sibiu, în perioada 19-21 septembrie, la hotel Ramada, Conferinţa Internațională pentru Turism Cultural din Europa, cu sprijinul programului Interreg Europe, prin proiectul CHRISTA [Cultură şi Patrimoniu pentru Acţiuni Turistice Responsabile, Inovatoare şi Sustenabile].

unwtoRomânia își reconsolidează poziția la nivel mondial în domeniul turismului, după ce a obținut un loc în cadrul organismului de conducere al Organizației Mondiale a Turismului, în urma depunerii candidaturii de către Ministerul Turismului. România are astfel, începând din data de 11 septembrie a.c., șansa extraordinară de a lua parte la toate deciziile OMT-ului...

administrarestatiuniStațiunile de pe litoral ar trebui administrate de o companie public-privată non profit, pe modelul stațiunilor franceze, pentru a putea fi exploatate eficient și pentru a se rezolva, în același timp, și problema forței de muncă, cred reprezentanții patronatelor din turismul românesc. Aceștia i-au prezentat ideea și ministrului Turismului Mircea Dobre...

cooperareromaniaegiptMinisterul Turismului a semnat în data de 29 august 2017 un protocol de colaborare cu Ministerul Turismului Republicii Arabe Egipt, cu scopul consolidării, aprofundării și extinderii cooperării în domeniul turismului. Protocolul dintre cele două instituții reprezintă un pas important în vederea susținerii reciproce și a dezvoltării de activități comune.

Cele mai citite articole

Prev Next