New York stabileşte un nou record în turism: 52 milioane de turişti

Primarul oraşului New York, Michael Bloomberg a declarat oficial că New York a primit un număr record de vizitatori în 2012, şi anume 52 de milioane, care au generat circa 55,3 miliarde de dolari la economia oraşului, cheltuielile directe ale vizitatorilor ajungând la 36,9 miliarde de dolari.

New York continuă să fie prima destinaţie turistică din Statele Unite ale Americii, a confirmat Michael Bloomberg, care a afirmat că din cei 52 de milioane de vizitatori înregistraţi în 2012, 41 milioane au fost vizitatori domestici şi 11 milioane vizitatori internaţionali.

statuialibertatii

În plus, New York a vândut 29 milioane de nopţi de cazare la hotel, a generat generat suma record de 504 milioane de dolari la veniturile provenite din taxa hotelieră, iar industria ospitalităţii din oraş angajează în prezent 356.000 de newyorkezi.

“New York continuă să atragă oameni din întreaga lume, oameni care îşi doresc să experimenteze cultura, gastronomia, parcurile, shopping-ul, arta şi energia oferite de oraşul nostru. Industria turismului este înfloritoare, creând mii de locuri de muncă pentru localnici. Suntem pe drumul cel bun către obiectivul nostru de a atinge 55 milioane de vizitatori şi 70 miliarde dolari la economie până în anul 2015.”, a declarat primarul New York-ului. 

Turismul este a cincea industrie ca mărime din New York şi continuă să genereze un număr record de vizitatori, de cheltuieli, de locuri de muncă şi de venituri din taxa hotelieră, a declarat şi Robert K. Steel, Deputy Mayor for Economic Development.

obiectiveturisticenewyork

Cu o creştere continuă a numărului de vizitatori, inventarul de camere de hotel din New York continuă să se mărească, numărând în prezent 91.500 de camere active. Chiar şi cu suplimentarea cu noi camere de hotel, gradul de ocupare al hotelurilor din oraş rămâne ridicat, la 87%, cel mai ridicat din Statele Unite ale Americii.

Sursa: traveldailynews.com