Industria de travel a creat peste 80.000 de joburi în 2012, în SUA

angajariTurismul creează din ce în ce mai multe locuri de muncă în Statele Unite ale Americii. Asociaţia de Travel din SUA (US Travel Association) a anunţat oficial că industria de travel a creat 81.000 de locuri de muncă în 2012, devenind astfel unul dintre cei mai mari angajatori din SUA.

“Angajând în prezent 7,6 milioane de americani, industria de travel a creat în 2012 mai multe locuri de muncă decât multe alte industrii precum serviciile educaţionale, real estate, construcţii, utilităţi, informaţii sau industria minieră. Creând locuri de muncă cu 14% mai rapid decât restul economiei, industria de travel a recuperat 61% din joburile pierdute în timpul marii recesiuni.”, a declarat David Huether, senior vice president of economics &research US Travel Association.

Acesta a mai declarat că industria de travel a creat în mod constant locuri de muncă în ultimele 12 luni, numărul joburilor create la nivelul anului 2012 depăşind 80.000 (81.000 de locuri de muncă mai exact).

travelagents

US Travel Association este o organizaţie naţională non-profit care reprezintă toate componentele industriei de travel, care generează 1,9 trilioane dolari la outputul economic şi suportă 14,1 milioane de locuri de muncă. Misiunea Asociaţiei este de a stimula turismul în Statele Unite ale Americii.