Forumul pentru Turismul de Sănătate de la Iaşi devine internaţional

A doua ediţie a Forumului pentru Turismul de Sănătate se va desfăşura în perioada 25 - 27 ianuarie 2013 la Iaşi şi se va transforma într-o manifestare internaţională, reunind specialişti din peste 15 state, ne-au declarat astăzi organizatorii evenimentului.

Forumul International pentru Turismul de Sanatate, organizat de Fundaţia Amfiteatru şi Colegiul Medicilor din România, îşi propune să creeze o platformă de comunicare între experţii din domeniul turistic şi cel de sănătate, în vederea identificării principalelor resurse specifice pentru această formă de turism atât în România, cât şi în întreaga lume, dar şi integrarea turismului de sănătate într-un sistem coerent de dezvoltare.

afisforumiasi

“Începând cu cea de-a doua ediţie, Forumul pentru Turismul de Sănătate devine internaţional! Ca urmare a interesului crescut manifestat de persoanele din mediul internaţional, Forumul pentru Turismul de Sănătate devine o manifestare ştiinţifică dezvoltată la nivel mondial.”, se arată pe site-ul evenimentului.

Cea de-a doua ediţie a evenimentului, amânată pentru luna ianuarie a acestui an (iniţial evenimentul trebuia să aibă loc în trimestrul 4 din 2012) acordă o atenţie deosebită dezvoltării turismului medical urmărind clarificarea şi dezbaterea principalelor schimbări produse în domeniu pe parcursul anului 2012. Liberalizarea sistemului de asigurări de sănătate, fluxul internaţional de pacienţi, dar şi principalele strategii de marketing ale turismului de sănătate vor fi doar câteva dintre temele abordate în cadrul lucrărilor  forumului.

turismmedicalReunind practicieni, manageri în turism şi sănătate, autorităţi centrale şi locale, evenimentul se dezvoltă drept o pârghie esenţiala de articulare teoretică şi practică a unui domeniu insuficient valorificat în România – turismul de sănătate.

Specialiştii din turism care doresc să participe la eveniment se pot înscrie AICI.

Agenda Forumului Internaţional pentru Turismul de Sănătate, ediţia a II-a, o găsiţi AICI.