Au fost anunţaţi câştigătorii “Oscarurilor Industriei de Travel" 2012

castigatoriworldtravelawardsOrganizatorii World Travel Awards au anunţat oficial câştigătorii distincţiilor World Travel Awards 2012, supranumite şi Oscarurile industriei de travel,  în cadrul Ceremoniei Finale care a avut loc în luna decembrie, în New Delhi, India. Cele mai bune companii din toate sectoarele industriei de travel şi de turism de la nivel mondial, dar şi cele mai bune destinaţii turistice din 2012, au fost premiate şi de această dată, cu cea mai înaltă distincţie care se poate acorda companiilor din industria de travel. 

Cea mai bună compania aeriană din lume a fost desemnată Etihad Airways, care a obţinut totodată şi premiul “World's Leading Airline First Class”. Cea mai bună companie aeriană low-cost din lume a fost desemnată easyJet, iar Lufthansa a fost desemnată “World's Leading Airline Economy Class”, precum şi “World's Leading Airline to Europe.”.

În ceea ce priveşte industria hotelieră de la nivel mondial, Cel mai bun brand hotelier din lume a fost desemnat InterContinental Hotels&Resorts, Cel mai bun brand hotelier de lux a fost ales Oberoi Hotels and Resorts, Cel mai bun brand hotelier economic a fost desemnat Holiday Inn Express, iar cel mai bun brand hotelier boutique a fost ales Small Luxury Hotels of the World. Cea mai bună alianţă de hoteluri a fost desemnată Leading Hotels of the World.

Hotelul Burj al Arab din Dubai a fost desemnat cel mai bun hotel din lume (World’s Leading Hotel). Cel mai bun hotel de lux a fost numit The Oberoi Gurgaon din India, Cel mai bun hotel de business de lux a fost ales hotelul Radisson Royal din Moscova iar cel mai bun hotel spa a fost ales Mardan Spa, Mardan Palace din Antalya Turcia. Suedia are cel mai bun hotel de gheaţă din lume, Ice Hotel Sweden, iar Austria are cel mai bun hotel de wellness – Grand Hotel Lienz, Austria.

grandhotellinezaustria

(Grand Hotel Lienz Austria - World's Leading Wellness Hotel)

Compania Emaar Hospitality Group a fost desemnată “World's Leading Hospitality Development Company”.    

În ceea ce priveşte destinaţiile turistice, India a fost aleasă World’s Leading Destination în 2012. “India a jucat un rol decisiv în crearea de noi oportunităţi pentru industria turistică, ca atare şi decizia noastră de a organiza Marea Finală din 2012 în New Delhi. În mai puţin de o decadă, numărul turiştilor internaţionali din India a crescut cu peste 50%, reflectând modul în care turismul este legat de evoluţia economică a acestei noi superputeri”, a declarat Graham Cooke, Preşedinte şi Co-fondator World Travel Awards.

Acesta a adăugat că ultimul an a continuat să fie unul provocator pentru fiecare sector din industria de travel şi de turism, însă câştigătorii World Travel Awards au reuşit să depăşească această perioadă de criză şi au înregistrat rezultate excepţionale, răspândind în întreaga lume vestea revenirii industriei turistice şi întărind totodată rolul industriei ca unul dintre pilonii principali ai economiei globale.  

Lista completă a câştigătorilor World Travel Awards 2012 o găsiţi AICI.