Bulgaria are un nou brand turistic

Bulgaria a lansat pe 17 ianuarie a.c. un nou brand turistic, cu sloganul “Bulgaria – A Discovery to Share”, care va fi folosit oficial, începând cu luna septembrie 2013, în toate activităţile de marketing turistic ale Bulgariei. Noul brand prezintă Bulgaria ca o destinaţie turistică prietenoasă, fermecătoare şi încă nedescoperită şi a fost dezvoltat printr-un proiect în cadrul Programului Operaţional de Dezvoltare Regională, în valoare de 1,4 milioane de leva (700.000 euro).

ivomarinov

(Lansarea noului brand turistic al Bulgariei de către Ivo Marinov, ministrul adjunct al Economiei, Energiei şi Turismului din Bulgaria)

În afara brandului turistic naţional şi a sloganului, au fost create alte 10 sub-branduri pentru diferite tipuri de turism, ca şi o strategie de branding pentru regiunile ţării. Totodată, a fost realizat un brand pilot pentru regiunea Trakia.

Potrivit ministerului, noul brand a fost dezvoltat după o analiză a percepţiei actuale a Bulgariei ca destinaţie turistică şi în comparaţie cu destinaţii concurente.

Creatorii brandului au luat în considerare sondaje efectuate în 11 ţări din Europa şi Asia. Conceputul vizual al brandului principal şi cele 10 sub-branduri au fost testate în 15 ţări, în rândul a peste 2.000 de reprezentanţi ai industriei turismului. Potrivit sondajelor de opinie, peste 90% dintre cei intervievaţi au fost multumiţi de vacanţele în Bulgaria, iar 80% au spus că vor reveni.

brandturisticbulgaria

Ministerul anticipează o creştere de 25% a numărului de vizitatori în primii cinci ani de la implementarea strategiei, în timp ce în 10-15 ani numărul acestora ar urma să se dubleze.