Topul sărbătorilor care atrag cei mai mulţi turişti în România

sarbatori2013Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc a realizat un top extrem de interesant, al sărbătorilor care atrag cei mai mulţi turişti în România. Potrivit FPTR, Revelionul, 1 mai, Paştele şi Crăciunul sunt sărbătorile care au atras cei mai mulţi turişti în 2012. Sfântul Valentin se situează pe locul 8 în clasamentul FPTR.

Revelionul a atras anul trecut un număr total de 97.600 de turişti români. Cei mai mulţi români au căutat zonele rurale, zonele montane, statiunile balneare şi orasele mari. În afară de aceştia, alţi aproape 8.000 de români au ales destinaţii din străinătate.

De 1 Mai au fost în excursii în ţară aproape 80.000 de români, iar cei mai multi dintre ei au ales litoralul. Cele mai cautate statiuni au fost in 2012 Mamaia si Vama Veche, unde gradul de ocupare a fost de 100% din numărul de locuri pregătite. Gradul de ocupare a staţiunilor montane a fost de 20.000 de turişti, în timp ce mediul rural a avut o pondere de 30.000 de turişti cu ocazia zilei de 1 mai. În ceea ce priveşte vacanţele externe, 4.620 de români au optat pentru destinaţii predominant europene, în topul preferinţelor din anul precedent fiind Bulgaria, cu aproximativ 2.000 de locuri vândute.

Pe baza datelor furnizate de sistemul de rezervări www.RezEx.ro şi a estimărilor membrilor Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Paştele ocupă locul trei în topul sărbătorilor, cu aproape 65.000 de români care au mers în vacanţe în ţară şi peste 7.000 în străinătate.

pastefericit

Perioada Crăciunului este încă o ocazie pentru români să îşi facă planuri de călătorie. Cu ocazia acestei sărbători au ales să plece de acasă aproximativ 58.000 de persoane, iar cele mai solicitate destinaţii turistice au fost pensiunile rurale, unde gradul de ocupare a depăşit 80%. Franţa şi staţiunile din Alpi au fost printre cele mai căutate destinaţii externe.

Sfântul Andrei şi 1 Decembrie au atras în vacanţe în ţară aproximativ 35.000 de români, iar Adormirea Maicii Domnului (15 august) a fost inclusă în planurile de concediu de aproape 32.000 de persoane.

litoral2013

Cu ocazia Valentine’s Day, 28.000 de români au călătorit anul trecut în diferite destinatii turistice din ţară, de regulă în staţiunile montane sau balneare din România, în special cele de pe Valea Prahovei sau Valea Oltului. Printre cele mai căutate destinaţii externe cu ocazia Valentine’s Day se numără Veneţia sau Paris. 

Potrivit FPTR, sărbătoarea românească a dragostei de pe 24 februarie este celebrată mai lejer, de obicei cu o ieşire în oraş, la un restaurant sau club. Numărul de turişti ce şi-au planificat minivacanţe cu această ocazie, în 2012, a fost de 18.000.


Cele mai citite articole

Prev Next