Peste 160 milioane euro alocaţi pentru investiţii în turismul rural, prin PNDR

Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) a încheiat, până în acest moment, contracte de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Rurală pentru 64.850 de investiții în mediul rural, pentru care beneficiarii primesc fonduri nerambursabile în valoare totală de 5,184 miliarde de euro, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit APDRP, proiectele de investiţii în turismul rural (Măsura 313), în număr de 986 de proiecte, beneficiază de fonduri nerambursabile de 162 de milioane de euro.

agroturism

“Dintre acestea, prin 510 proiecte s-au solicitat fonduri nerambursabile pentru construcţia sau modernizarea de structuri turistice de cazare în spațiul rural.”, se arată în comunicat.

Agroturismul este vizat de 142 de proiecte. Acestea presupun construcția sau modernizarea pensiunilor agroturistice în care se desfăşoară activități legată de agricultură, creşterea animalelor sau de cultivarea diferitelor tipuri de plante și livezi de pomi fructiferi.

Investiţiile în activităţi recreaţionale (ştranduri şi piscine, achiziţionare de mijloace de transport tradiţionale pentru plimbări, trasee pentru echitaţie, rafting etc.) sunt incluse în 38 de proiecte ale Măsurii 313.

modernizaripensiuni

Alte proiecte finanțate prin această Măsură au propus înfiinţarea în zonele rurale a centrelor de informare turistică, prevăzute cu toate echipamentele necesare, inclusiv cu personal de specialitate, potrivit Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit.


Cele mai citite articole

Prev Next