Interes crescut pentru Forumul Internațional dedicat Turismului Responsabil

Forumul Internațional pentru Turismul Responsabil, care va avea loc în București în perioada 29 - 31 martie 2013, a atras atenția mai multor actori importanți din domeniul turismului, care s-au decis să susțină evenimentul. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, OPTBR, ANTREC, Asociația Română de Balneologie, Asociația Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din România sau Biblioteca Metropolitană București sunt doar câțiva dintre cei care susțin Programul “Amfiteatrul pentru Turismul Responsabil”, anunță Fundația Amfiteatru - organizatorul Forumului.

Ca urmare a demersului inițiat în anul 2012, de creare a unei platforme de afirmare a contribuțiilor științifice și de prezentare a bunelor practici în domeniul turismului reponsabil, pentru a contribui la dezvoltarea turismului, anul acesta Forumul Internațional pentru Turismul Responsabil se bucură să aibă implicați în organizarea sa, reprezentanți cu experiență în sectorul vizat.”, se arată într-un comunicat de presă.

afisforumturismresponsabil

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale, prin expertiza acumulată de-a lungul timpului, acordă prin participarea la eveniment legitimitate mișcării de promovare a turismului responsabil. Organizația Patronatelor pentru Turism Balnear din România, Asociația Națională pentru Turism Rural, Ecologic și Cultural, dar și Asociația Română de Balneologie, se implică activ în promovarea și creșterea nivelului calitativ al activității turistice și susțin organizarea evenimentului, alături de Consiliul Internațional al Muzeelor, Clubul Turistic Ecologic MONT-DELT-MAR, Asociația E.S.T., Agenția de turism ECO ESCAPE, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Ilfov.

Caracterul științific al evenimentului este dat și de editarea, de către Fundația Amfiteatru, a revistei “International Journal for ResponsibleTourism“. În acest sens, Forumul Internațional pentru Turismul Responsabil se bucură și de susținerea Bibliotecii Metropolitane București, Universitatea “Petre Andrei” din Iași, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iași, Universitatea Creștină “Dimitrie Cantemir” din București, Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava.

A doua ediție a Forumului Internațional pentru Turismul Responsabil se va desfășura în București, în perioada 29-31 martie, și are ca scop promovarea conceptului de turism responsabil în rândul operatorilor de turism din țara noastră.

La eveniment sunt invitați reprezentanți ai autorităților publice, centrale și locale, asociațiilor profesionale, mediului academic și de cercetare, IMM-urilor, ONG-urilor, publicațiilor de specialitate, specialiști din țară și străinătate și reprezentanți ai unor organizații și instituții internaționale.