România s-a clasat pe locul 7 la Bursa de Turism de la Berlin

targITBBerlinÎn fiecare an, reprezentanții Târgului de Turism de la Berlin (ITB) fac un studiu în rândul expozanților, prin care evaluează activitatea și prestația lor în cadrul târgului, după mai multe criterii. Anul acesta, în urma evaluării reprezentanților ITB Berlin, România s-a clasat pe locul 7 la categoria „Europa”. Câștigătoarea categoriei a fost Turcia.

Un prim criteriu în evaluare a fost design-ul standului, atractivitatea lui și respectarea identității brandului (semnalizare și inscripționare stand, broșuri, cataloage și alte materiale informative), dar și calitatea și promptitudinea informațiilor oferite vizitatorilor standului.

Un al doilea criteriu avut în vedere a fost accesul la stand, precum și serviciile conexe oferite în cadrul acestuia.

Pe toată perioada târgului, în cadrul standului Romaniei, mesteșugarii români au realizat picturi pe icoane de lemn și de piatră, au încondeiat ouă, au împletit șnururi de mărțișor, produsele realizate de către aceștia fiind oferite vizitatorilor. De asemenea, în cadrul standului, vizitatorii au putut degusta preparate tradiționale bucovinene, vinuri românești, băuturi tradiționale (țuică, vișinată, afinată), precum și fructe și cozonaci, toate în acordurile duetului „Cibinium” (chitară + flaut, muzică medievală) și ale formației „Nightlosers” (muzică populară românească în stil blues, modern).

În data de 6 martie 2013, în cadrul standului, a fost organizată „Seara românească”, eveniment la care au participat oficialități, parteneri din diverse sectoare (privat-public), jurnaliști, formatori de opinie. „Seara românească” a fost deschisă de către Excelența Sa, domnul Lazăr Comănescu, ambasadorul României la Berlin și de doamna Maria Grapini, ministru delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri și Turism. Maria Grapini le-a adresat celor prezenți invitația de a vizita România și a făcut o prezentare succintă a atracțiilor turistice din țara noastră. În cadrul evenimentului oaspeții au fost serviți cu produse tradiționale românești.

targturismITBBerlin

În cadrul Târgului Internațional de Turism de la Berlin, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri și Turism s-a întâlnit cu domnul Roland Bleinroth, director general al complexului Expozițional Messe Stuttgart. În cadrul întâlnirii s-a semnat participarea României în calitate de țară parteneră la editia din 2015 a târgului de turism CMT Stuttgart (ianuarie, 2015).

În cadrul vizitei sale la Berlin, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri și Turism s-a întâlnit cu domnul Taleb Rifai, secretar general al Organizației Mondiale a Turismului, cu domnul Ernst Burgbacher, secretar de stat parlamentar din cadrul Ministerului Economiei și Tehnologiei, cu domnul Omer Celik, ministru al Turismului și Culturii din Turcia. De asemenea, ministrul Maria Grapini a avut întâlniri cu domnul Gunther Krichbaum, membru în Parlamentul German, președintele Comisiei de Afaceri Europene și cu doamna Daniela Schily,  proiect leader al GIZ, în cadrul Centrului de Competență Dunărean din Serbia.

Cu un număr de expozanți de peste 11.000 din peste 180 de țări, Bursa Internațională de Turism de la Berlin este considerată cea mai mare manifestare de acest gen din lume.


Cele mai citite articole

Prev Next