Peste 7500 de turiști străini vin pe litoralul românesc în vara 2013

Peste 7500 de turiști străini vor ajunge în vara aceasta pe litoralul românesc, cu 1100 mai mulți comparativ cu anul trecut, se arată într-o informare adresată ministrului delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri și Turism, Maria Grapini, de către compania Karpaten Turism, reprezentantul în România al concernului Thomas Cook - Neckermann.

Dintre cei peste 7500 de turiști care vor veni în această vară pe litoralul românesc prin Neckermann, majoritatea sunt din Germania, dar și din Polonia, Cehia și Ungaria.

vacantalitoral

Turiștii străini care vin pe litoral preferă hotelurile de patru stele, în special pe cele care oferă servicii all inclusive.

Neckermann a semnat pentru acest an contracte cu 11 hoteluri, iar până în momentul de față s-au vândut deja aproximativ 3000 locuri, înregistrând o creștere de 46,3% față de perioada similară a anului trecut.

Thomas Cook, unul dintre cele mai mari grupuri de turism din lume, a reînceput din 2012 să aducă turişti străini în România, prin intermediul brandului Neckermann, după ce în anul 2006 s-a retras de pe piaţa românească. Anul acesta, România este prezentă în cataloagele sale.