ANAT: Peste 50.000 de români au cumpărat pachete de vacanță pentru litoral

Până la data de 25 martie, peste 50.000 de români au cumpărat pachete de vacanță pentru litoral, ceea ce marchează o creștere de 20% în raport cu aceeași perioadă a anului trecut, potrivit Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (A.N.A.T.). Valoarea medie a pachetului se cifrează la 580 lei de persoană.

Cele mai căutate stațiuni pentru care au optat turiștii români în cadrul acestui program sunt: Mamaia-Năvodari, Eforie Nord, Neptun, Saturn, Jupiter, Mangalia, Venus, Olimp, Costinești, Cap Aurora.

sezonestival2013

„Faptul că în 2013 înregistrăm o creștere de până la 20% față de anul anterior, arată că evoluția pozitivă constatată de noi la sfârșitul sezonului trecut se menține! În mod evident, discounturile atractive și serviciile ofertate au reprezentat motivații importante pentru publicul român, achiziționarea în acest sistem a vacanțelor fiind o abordare sănătoasă și echilibrată. Considerăm că ANAT are un rol semnificativ în această creștere, întrucât a comunicat constant avantajele programului și vom continua să facem acest lucru și de aici înainte, spre beneficiul turiștilor noștri”, a declarat președintele ANAT, Lucia Morariu.

„Conceptul „Înscrieri Timpurii” a ajuns în sfârșit la maturitate, fapt ce este confirmat de creșterile cu aproape 20% a vânzărilor de până la acest moment, în raport cu anul trecut, ceea ce ne dă o perspectivă îmbucurătoare asupra sezonului care urmează. Cifrele evidențiază trendul crescător al preferințelor românilor pentru litoralul românesc, ofertele puse la dispoziție prin acest program fiind diverse și accesibile ca preț”, a declarat și Marius Usturoiu, președinte Comisie Turism Intern ANAT.

Deși, în principiu, perioada „Înscrierilor Timpurii” se încheie la data de 31 martie, un număr important de locații au prelungit reducerile aferente programului, întrucât cererea de pachete prin programul „Înscrieri Timpurii” este foarte mare.

inscrieritimpurii2013“Anul 2013 se arata a fi din nou un an al revenirii turismului românesc, un an în care Litoralul românesc va fi din nou vedeta sezonului de vară. Constatând succesul înregistrat de programul Înscrieri Timpurii și interesul din ce în ce mai mare al turiștilor români pentru vacanțele cu reducere achitată din timp, ANAT împreună cu FPTR și hotelierii înscriși în program au decis să vină în sprijinul turiștilor români și să prelungească reducerile acordate în cadrul programului Înscrieri Timpurii, la un nivel de până la 20%, pentru plata vacanțelor până la sfârșitul lunii aprilie.” Astfel, la agențiile membre ANAT se pot găsi în continuare oferte cu reducere de până la 20% până la sfârșitul lunii aprilie.


Cele mai citite articole