Peste 40.000 de turiști sunt așteptați pe litoral în minivacanța de 1 mai

minivacanta1maiPeste 40.000 de turiști sunt așteptați pe litoralul românesc în minivacanța de 1 mai, potrivit Asociației Litoral - Delta Dunării, litoralul fiind destinația “vedetă” pentru petrecerea acestei zile. Autoritățile locale, hotelierii, agențiile de turism și proprietarii de cluburi au depus eforturi comune pentru pregătirea sezonului estival, încă din lunile de iarnă.

“Condițiile meteo se anunță favorabile pentru prima ieșire la mare pentru sezonul 2013, iar hotelierii și agențiile de turism au lansat oferte la nivelul tarifelor anului 2012. Înregistrăm deja o creștere a cererii de cumpărare a pachetelor turistice cu peste 20% față de 2012”, se arată într-un comunicat emis de Asociația Litoral - Delta Dunării.

Președintele Asociației, Corina Martin a declarat că litoralul românesc este destinația „vedetă” pentru petrecerea acestei minivacanțe, destinație preferată în primul rând de tinerii amatori de distracții și cluburi, dar și de celelalte categorii de turiști, având în vedere că sezonul 2013 se va deschide printr-o “maxi mini-vacanță”.

“Am apreciat înțelegerea primului ministru față de problemele turismului românesc și, ca urmare a deciziei sale de acceptare a solicitării noastre de a aproba zilele de 2 și 3 mai ca zile libere, avem o excelentă ocazie de a organiza evenimente incendiare pe Litoralul Românesc, pentru a deschide în forță sezonul 2013. Ne așteptăm la un număr record de peste 40.000 de turiști pe Litoralul Românesc”, a precizat Corina Martin.

turistilitoral1mai

“Vom avea evenimente și concerte în majoritatea stațiunilor, și în fiecare Club din Mamaia, iar de 1 Mai intrăm împreună în tradiționala paradă a Asociației noastre, cu 50 de mașini off-road, 30 de mașini de epocă și motociclete, dar și cu mașini de raliu, care vor promova “Raliul Deltei" - evenimentul anului în Delta Dunării, anuntat pentru perioada 31 mai - 1 iunie, la Tulcea. Vom încheia evenimentele de 1 Mai cu oficierea Sărbătorii Pascale, unde aducem “Lumina de la malul mării”, a mai declarat Corina Martin.

Pentru a descărca lista evenimentelor ce se vor derula în perioada 27 aprilie - 5 mai în stațiunile de pe Litoralul Românesc apăsați AICI.