România va fi promovată ca destinație turistică prin sărbătorile satului românesc

satepitorestiMinistrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism, Maria Grapini, a semnat, în data de 11 aprilie 2013, la sediul Guvernului României, Protocolul de colaborare pentru realizarea de acțiuni și evenimente comune, în scopul atingerii obiectivelor de promovare a României, conform Calendarului Sărbătorilor Satului Românesc.

Protocolul a fost semnat de către Ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri și Turism, Autoritatea Națională pentru Turism, Asociația Națională de Turism Rural Ecologic și Cultural România (ANTREC) și Asociația „Cele mai Frumoase Sate din România” (AFSR).

Prin acest document, autorităţile centrale recunosc oficial, la nivel guvernamental, un număr de 25 de sărbători ale satului românesc, care vor fi promovate în viitor atât în țară, cat si în străinătate.

„Sunt onorată că am încheiat acest protocol prin care recunoaștem cât de importantă și valoroasă este moștenirea noastră tradițională. Astfel, prin acest demers repunem la locul de cinste Satul românesc. Nu trebuie să uităm că „veșnicia s-a născut la sat” și că România are obligația să valorifice și să promoveze tradițiile satului românesc peste tot în lume,” a declarat Ministrul Maria Grapini. 

Obiectivele Protocolului vizează promovarea României ca destinație turistică pe plan intern şi extern, în scopul construirii unei imagini pozitive a ţării noastre pe baza patrimoniului său natural și cultural.

Statul va sprijini inclusiv logistic și financiar realizarea acestor evenimente tradiționale ale zonei rurale, recomandate de Asociația Cele mai Frumoase Sate din România și ANTREC.

Protocolul de colaborare pentru realizarea de acțiuni și evenimente comune, în scopul atingerii obiectivelor de promovare a României, conform Calendarului Sărbătorilor Satului Românesc a fost semnat în prezența a peste 40 de primari de sate și comune din România.