Investiție de 48 milioane lei în primul aquapark din Satu Mare

aquaparksatumareCompania Solarex din Satu Mare a inaugurat pe 1 iunie unul dintre cele mai importante proiecte de investiții derulare în domeniul turismului și serviciilor de wellness din România, Parcul acvatic Aquastar, în valoare de aproape 48 de milioane de lei, fondurile provenind atât din finanțare nerambursabilă în valoare de 25 de milioane de lei, cât și din contribuția beneficiarului, asigurată prin finanțare EximBank.

Implementarea proiectului ”Parc acvatic AquaStar - atracția turismului de agrement sătmărean”, cofinanțat de UE prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 - Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului, Domeniul major de intervenție 5.2 - Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale și creșterii calității serviciilor turistice, s-a derulat în perioada februarie 2011 - mai 2013. AquaStar oferă servicii turistice de agrement, divertisment, recreere, wellness şi SPA, prin valorificarea în mod eficient a resurselor naturale de apă geotermală.

La inaugurarea oficială (sursa foto dreapta sus www.satumareonline.ro) care a avut loc pe 23 mai, au participat oficalitățile locale și județene, dar și ministrul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri și Turism, Maria Grapini, aflată într-o vizită de două zile în judeţul Satu Mare.

„Ceea ce se întâmplă astăzi nu numai că ne onorează, dar ne face să fim și mai optimiști în ceea ce priveşte exploatarea resurselor naturale şi dezvoltarea turismului balnear în judeţul Satu Mare” - a declarat președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, la inaugurare, citat de site-ul www.satumareonline.ro.

Despre AquaStar
AquaStar este un parc acvatic cu băi termale care va reprezenta una dintre atracţiile turistice de mare anvergură ale regiunii Sătmarului, destinată să răspundă cerinţelor populaţiei locale, precum şi a celei din judeţele învecinate, respectiv regiunile transfrontaliere. AquaStar - primul complex acvatic al regiunii - va fi deschis tot timpul anului. Capacitatea parcului este de 2.000 de persoane/zi în sezonul estival şi circa 500 persoane/zi în extra sezon, suprafaţa totală a terenului pe care este dezvoltat fiind de aproape 12.500 mp.

parcacvaticsatumare

Parcul acvatic are cinci piscine exterioare: o piscină de relaxare şi distracţie, piscină termală seniori, piscină semiolimpică, piscină pentru copii, iar pentru aventurieri o piscină cu tobogane (Anakonda, Kamikaze şi Family), precum şi patru piscine interioare cu destinaţii diferite (650 mp), de la bazine de copii, la bazine de relaxare şi hidromasaj, bazin cu apă termală şi de înot. Pentru alimentarea celor două piscine termale este utilizată apă obţinută de la o adâncime de 1.300 m, respectiv 600 m, din puţuri proprii.

Pe segmentul de wellness şi spa, complexul propune un concept variat de programe de îmbunătăţire şi păstrare a sănătăţii fiind amenajate şapte tipuri de saune (două finlandeze, două cu aburi – Hammam, două cu infraroşu şi una salină, construită cu pereţi din cuburi de sare de Himalaya). Pentru a alterna efectele saunei sunt puse la dispoziţie fântâna de gheaţă şi baia cu apă rece. La acestea se adaugă o zonă pentru hidroterapie, kinetoterapie şi masaj, o zonă de divertisment sportiv (tenis de masă, aerobic) şi spaţii de joacă pentru copii (interior şi exterior).

Suprafaţa clădirii principale (care include cele patru piscine şi zona de wellness) este de peste 5.000 mp – la care se adaugă aproape 1.000 mp, suprafaţa piscinelor exterioare. Complexul este deschis pentru public din 1 iunie.