Soluții de finanțare și reducere a costurilor pentru IMM-uri, la SMEs HOW TO

solutiiPublicația de afaceri Business Review organizează pe 26 iunie la hotelul Pullman un eveniment dedicat IMM-urilor - “SMEs HOW TO”. Evenimentul pune la îndemâna proprietarilor, antreprenorilor și managerilor soluții și resurse despre cum să acceseze soluții de finanțare pentru afacerea lor și cum să își reducă semnificativ costurile.

De ce să participați la o conferință dedicată IMM-urilor?

-    Aflați mai multe despre accesarea fondurilor europene și programe de finanțare special concepute pentru IMM-uri
-    Aflați perspectiva investițiilor din sectorul privat și poveștile lor de success
-    Aveți la dispoziție studii relevante despre sectorul IMM-urilor în România și care sunt concluziile pentru 2013
-    Oportunitate de networking cu oamenii cheie din acest sector

Evenimentul organizat de Business Review își propune să aducă împreună antreprenori, autorități locale, organizații de sprijin pentru IMM-uri atât din sectorul public cât și din cel privat, care își vor canaliza energia pentru a îmbunatății eco-sistemul în care își desfășoară activitatea aceste întreprinderi.

Programul conferinței cuprinde:

Prima sesiune: Cum să vă finanțați afacerea

În această sesiune domnul Peter Barta, CEO, Fundația Post Privatizare va prezenta Raportul FPP privind sectorul IMM din România, editia 2013.

Niciodată soarta redresării și dezvoltării economice, atât în România, cât și în Europa n-a depins mai mult ca în prezent, de evoluția sectorului IMM. Pentru că, în contextul actual, IMM-urile reprezintă factorul cel mai dinamic pentru dezvoltarea economică și inserția socială, prin potențialul lor de competitivitate și inovare și prin capacitatea de a crea și menține locuri de muncă în societate. În cadrul conferinței SMEs HOW TO, voi prezenta concluziile acestui raport care vor veni în întâmpinarea nevoilor de informare ale celor interesați de ecosistemul antreprenorial românesc. Sper ca împreună să dezbatem aceste concluzii și să propunem soluții la problemele care se ridică”, a declarat acesta.

Subiecte propuse:
- IMM-urile sunt considerate un motor de creștere al economiei pentru următoarea perioadă. Care sunt inițiativele autorităților pentru acest sector? Care sunt inițiativele mediului privat, precum bănci sau fonduri de investiții?
- Provocări întâmpinate de IMM-uri în obținerea de împrumuturi. Cum să construiți un proiect de finanțare eligibil pentru bancă.
- Studiu de caz. Implicarea fondurilor de investiții în finanțarea IMM-urilor.
- Facilități de creditare pentru IMM-uri care accesează fonduri europene
-Garantarea împrumuturilor destinate finanțării proiectelor dezvoltate cu fonduri UE nerambursabile. Criterii de eligibilitate și nivelul maxim al garanției.
- Majorarea liniei de creditare a programului Kogălniceanu pentru IMM-uri la 400,000 RON

Sesiunea a doua: Modalități de reducere a costurilor și optimizare a operațiunilor

Subiecte propuse:
-    Mic ghid de abordare  a fiscalității ca mijloc de economisire viitoare
-    Cum să vă îmbunatățiți performanța și competitivitatea prin servicii specifice de IT și telecomunicații (Cloud Computing, soluții integrate de comunicații)
-    Managementul riscului. Cum vă alegeți inteligent furnizorii și clienții?
-    Cum să vă dezvoltați afacerea prin intermediul mediului online.

Detalii despre eveniment și programul complet sunt disponibile pe www.business-review.ro/br-events.