Răzvan Filipescu: “Vom intensifica promovarea României în țările arabe”

promovareturismPreședintele Autorității Naționale pentru Turism, Răzvan Filipescu a afirmat ieri că se va intensifica promovarea României ca destinație turistică în țările arabe, precizând că potențialul pieței arabe este uriaș și că speră într-o creștere a numărului de turiști egipteni în țara noastră.

Preşedintele ANT, Răzvan Filipescu, şi vicepreşedintele ANT, Mirela Matichescu, s-au întâlnit joi, 13 iunie, cu o delegaţie egipteană condusă de Nivine Abdelrahman - Ministru Plenipotenţiar Comercial al Ambasadei Republicii Arabe Egipt. Din delegaţie au mai făcut parte reprezentanţi ai Autorităţii pentru Dezvoltarea Turismului din Egipt.

Discuţiile dintre reprezentanţii celor două state au avut ca temă principală promovarea turismului între cele două ţări, cunoscut fiind interesul turiştilor pentru ambele destinaţii. Cele mai importante ramuri identificate au vizat turismul de sănătate, ecoturismul, dar şi serviciile pe care ţara noastră le poate oferi turiştilor din Egipt.

“Oficialii egipteni şi-au exprimat interesul pentru aprofundarea colaborării cu România în domeniul turismului, prin găsirea de parteneri care să asigure servicii turiştilor egipteni, şi semnarea unui acord de cooperare la nivelul autorităţilor centrale în turism din cele două ţări”, se arată într-un comunicat emis de Autoritatea Națională pentru Turism.

egiptVom intensifica promovarea ţării noastre ca destinaţie turistică în ţările arabe. Potenţialul pieţei arabe este uriaş, la fel ca şi potenţialul turistic al României. Prin această colaborare, sperăm să crească  numărul de turişti egipteni în ţara noastră pe turismul de sănătate şi ecoturismul. O mai bună poziţionare a României pe piaţa internaţională se poate face prin promovarea produselor turistice competitive. Mă refer la turismul balnear şi de întreţinere, turismul activ şi de aventură, circuitele culturale, turismul rural, turismul în natură şi city break” a declarat Răzvan Filipescu.

Preşedintele ANT a invitat delegaţia egipteană să participe la Conferinţa internaţională ”Identificarea avantajelor competitive ale unei destinaţii turistice - oportunităţi şi provocări pentru dezvoltarea durabilă a turismului României” care va avea loc în perioada 3 - 5 iulie 2013 la Bucureşti şi în Delta Dunării.