Domeniile Ostrov investește 4 milioane euro în turism

domeniileostrovProducătorul Domeniile Ostrov deschide primele facilităţi de turism vini-viticol de la Dunăre, începând cu luna iunie 2013, investind până la finele anului circa patru milioane de euro, se arată într-un comunicat al companiei.

Dintr-o investiţie estimată până la sfârşitul anului la patru milioane de euro, avem acum în mijlocul podgoriilor de la Domeniile Ostrov hotelul Dionis cu o capacitate de opt camere pregătit să primească deja turişti şi un complex de vile de 16 camere pe care îl vom finaliza în următoarele trei luni”, a spus Oana Belu, acţionar la Domeniile Ostrov.

Pentru cele două unităţi turistice s-a cheltuit aproximativ un sfert din investiţia propusă.

În decursul anului 2013, compania Domeniile Ostrov va demara construcţia unei pensiuni turistice de 15 camere, a unui complex de agrement ecvestru cu alte 15 camere, un restaurant cu specific dobrogean de 250 de locuri, dar şi cu 10 apartamente.

"Dat fiind că suntem în mijlocul a mai bine de 1.300 de hectare de viţă de vie, acest proiect de turism vini-viticol include şi un Centru Oenologic de afaceri şi cooperare transfrontalieră, cu facilităţi de cercetare în domeniul viti-viticol", spune Oana Belu.

Procesul de aducere în actualitate a podgoriilor de la Domeniile Ostrov a început în urmă cu 10 ani.

"Avem aici aproape 400 de hectare plantate cu pomi fructiferi a căror producţie merge în proporţie de 70% către export, atât în Vestul Europei, cât şi în Est, în Rusia şi în ţările ex-sovietice. Doar în ultimii doi ani investiţiile în această direcţie de business s-au ridicat la 1,5 milioane de euro. Pe suprafeţele pomicole de la Domeniile Ostov avem livezi de caişi, cireşi, nectarini, piersici, nectarini, pruni, vişini şi nuci", declară Oana Belu.

"Domeniile Ostrov reprezintă brandul 'umbrelă' sub care se comunică şi comercializează gamele de vinuri ale podgoriei Ostrov, care se întinde pe 1.300 de hectare. Alături de podgoria de viţă de vie compania mai deţine aproape 400 de hectare de pomi fructiferi şi 200 de hectare de legume.

Gamele producătorului Domeniile Ostrov sunt listate în retailul tradiţional şi în HoReCa, dar şi în lanţurile internaţionale de retail.