Colocviu C.A.E.S.A.R Turism în România 2030

turisminromania2030Liga Studenților Români din Străinătate și Clubul Young Skal anunță, în calitate de organizatori, lansarea înscrierilor pentru Colocviul C.A.E.S.A.R. Turism în România 2030.

Evenimentul va avea loc în data de 10 iulie 2013, la București, iar scopul acestuia este definirea principalelor priorități de dezvoltare și promovare a turismului în România 2030, pornind de la obstacolele cu care România se confruntă în acest moment și direcțiile de dezvoltare identificate de 50 de experți tineri și consacrați din domeniul turismului.

Colocviul va aduce la masa discuțiilor antreprenori, cercetători, reprezentanți ai mediului privat din industria turistică, reprezentanți ai ONG-urilor active în turism, precum și reprezentanți ai instituțiilor și autorităților publice cu atribuții în reglementarea și dezvoltarea turismului.

Colocviul C.A.E.S.A.R. Turism în România 2030 oferă tinerilor pasionați de turism oportunitatea de a se implica în dezvoltarea turismului românesc. Evenimentul va include dezbateri, prezentări și propuneri în cadrul unor grupuri de expertiză, care vor reuni cei mai buni studenți și absolvenți români din țară și din străinătate, cu experiență și pregătire relevantă în domeniul turismului, precum și experți consacrați din industria turistică românească

Discuțiile se vor desfășura pe grupuri de expertiză, având următoarele tematici:

  • Analiza resurselor umane, naturale și culturale ale României
  • Mediul de business, tehnologie și infrastructură – factori exponențiali pentru dezvoltarea turismului
  • Mediul legislativ și proceduri în turism
  • Elemente de branding și avantaje competitive ale României

Fiecare grup de expertiză va identifica principalele obstacole cu care se confruntă turismul românesc, precum și soluții viabile spre dezvoltarea acestui domeniu, raportate la orizontul de timp 2030. Rezultatul final va fi un raport care va cuprinde principalele direcții și principii de dezvoltare și promovare a turismului românesc, pe care experții tineri și consacrați din țară și din străinătate le vor putea asuma în egală măsură.

Înscrieri. Tinerii interesați să participe la colocviu se pot înscrie până la data de 7 iulie 2013, prin completarea formularului de înscriere disponibil AICI și prin transmiterea unui CV la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Candidaturile vor fi analizate de un juriu restrâns format din experți în domeniul turismului. De asemenea, cei care cunosc tineri cu experiență relevantă în domeniul turismului sunt rugați să îi recomande prin formularul de AICI.

Colocviul C.A.E.S.A.R. Turism în România 2030 este primul pas în conceperea unei strategii de dezvoltare pe termen lung a turismului românesc, din perspectiva unor experți consacrați. Valoarea adăugată este cu atât mai mare cu cât, la momentul de față, în pofida existenței unui potențial turistic variat și valoros, turismul este grav afectat de lipsa unei viziuni unitare și coerente pe termen lung, care să integreze nevoile individuale de dezvoltare și promovare ale diferiților actori din industria turistică.