Specialiștii definesc prioritățile de dezvoltare și promovare a turismului

coloviucaesarMiercuri, 10 iulie, va avea loc la Grand Hotel Continental primul colocviu C.A.E.S.A.R. dedicat turismului românesc. Scopul Colocviului este definirea principalelor priorități de dezvoltare și promovare a turismului în România 2030, pornind de la obstacolele cu care România se confruntă în acest moment și direcțiile de dezvoltare identificate de un grup de 50 de tineri experți în devenire și experți consacrați din domeniul turismului.

Evenimentul, un Colocviu al Centrului pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români (C.A.E.S.A.R.), intitulat “Turism în România 2030” este organizat de Liga Studenților Români din Străinătate și Clubul Young Skal şi susţinut de Ministerul Economiei.

Colocviul va aduce la masa discuțiilor antreprenori, cercetători, reprezentanți ai mediului privat din industria turistică, reprezentanți ai ONG-urilor active în turism, precum și reprezentanți ai instituțiilor și autorităților publice cu atribuții în reglementarea și dezvoltarea turismului.

Printre personalitățile din turism care au confirmat prezența la eveniment se numără: Dragoș Anastasiu, președinte Eurolines; Răzvan Pîrjol, CEO și General Manager CIT & Leading Choice Business Counsellors; Antoni Kuhnen, președinte AvCo Consulting & Contracting; Paul Mărășoiu, președinte Romanian Convention Bureau; Cristian Macedonschi, președinte Asociația de Promovare și Dezvoltare a Turismului Brașov; Lucia Morariu, președinte ANAT; Călin Ile, manager general hotel Ibis Gara de Nord; Ion Antonescu, fondator Marshal Turism și Maria Stoian, președinte fondator ANTREC România.

Evenimentul va include dezbateri, prezentări și propuneri în patru grupuri de expertiză, reunind, pe lângă experţi consacraţi din industria turistică românească, cei mai buni studenți și absolvenți români din țară și din străinătate, cu experiență și pregătire relevantă în domeniul turismului. 

Principalele teme abordate în cadrul grupurilor de expertiză sunt:

  •  Analiza resurselor umane, naturale și culturale ale României
  • Mediul de business, tehnologie și infrastructură – factori exponențiali pentru dezvoltarea turismului
  • Mediul legislativ și proceduri în turism
  • Elemente de branding și avantaje competitive ale României

strategieturismColocviul C.A.E.S.A.R. Turism în România 2030 este primul pas în conceperea unei strategii de dezvoltare pe termen lung a industriei turistice, oferind tinerilor pasionați de turism oportunitatea de a se implica în găsirea unor soluţii viabile pentru principalele probleme cu care se confruntă turismul românesc.

Rezultatul final va fi un raport care va cuprinde principalele direcții și principii de dezvoltare și promovare a turismului în România, pe care experții tineri și consacrați din țară și din străinătate și le vor putea asuma în egală măsură. Aceste direcții generice vor fi însoțite de recomandări concrete, cu aplicabilitate imediată și vor fi înaintate prin intermediul C.A.E.S.A.R. factorilor cu putere de decizie în domeniul turismului din România.