435 milioane de turiști sunt așteptați să călătorească în străinătate în perioada mai-august

italiaCirca 435 de milioane de turiști sunt așteptați să călătorească în străinătate în perioada mai-august 2013, perioadă care însumează în jur de 40% din totalul sosirilor turistice înregistrate într-un an, a anunțat Organizația Mondială a Turismului.

Potrivit UNWTO, 298 de milioane de turiști internaționali au călătorit la nivel mondial în perioada ianuarie - aprilie 2013, cu 12 milioane mai mulți decât în aceeași perioadă a anului trecut, iar perspectivele pentru sezonul de vârf mai-august rămân pozitive, cu circa 435 de milioane de turiști așteptați să călătorească în afara granițelor în această perioadă.

Sosirile turistice internaționale au crescut astfel cu 4,3% în primele 4 luni ale anului 2013 față de aceeași perioadă a anului trecut (atingând un total de 298 de milioane, față de 286 milioane în primele 4 luni ale anului trecut), în ciuda unui climat economic global dificil, potrivit Organizației Mondiale a Turismului.

“Turismul internațional continuă să arate un dinamism extraordinar”, a declarat Taleb Rifai, secretarul general al UNWTO. “Creșterea de 4,3% a numărului de turiști internaționali care au trecut granițele în primele luni ale anului 2013 confirmă faptul că turismul este unul din cele mai dinamice sectoare ale economiei în zilele noastre, contribuind semnificativ la economia unui număr din ce în ce mai mare de țări”, a adăugat acesta.

În primele 4 luni ale anului s-au înregistrat rezultate pozitive în toate regiunile, cea mai puternică creștere fiind în regiunea Asia Pacific (+6%), Europa (+5%) și Orientul Mijlociu (+5%), iar o creștere mai scăzută s-a înregistrat în America (+1%) și Africa (+2%). În ceea ce privește performanța pe sub-regiuni, Asia de Sud-Est, Asia de Sud și Europa Centrală și de Est au fost “starurile”.

Pentru întreg anul 2013, sosirile turistice internaționale sunt așteptate să crească cu 3 până la 4%, în conformitate cu previziunile pe termen lung ale UNWTO, care anunță o creștere de 3,8% per an pentru perioada 2010-2020.

Sursa: www.unwto.org