Cetățenii coreeni sunt interesați de România, ca destinație turistică

turisticoreeniCetățenii coreeni sunt interesați de România ca destinație turistică, a afirmat vicepreședintele Organizației Coreene pentru Turism, Shim Jeong Bo, în cadrul unei întâlniri de lucru cu Ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediul de afaceri şi Turism, Maria Grapini. Acesta a precizat totodată că reprezentanții industriei turistice din Republica Coreea sunt interesați să promoveze Coreea ca destinație turistică în România. 

Este prima mea întâlnire cu un demnitar din Europa de Est. Pot să vă spun că există interes pentru România, ca destinaţie turistică, din partea cetăţenilor coreeni. De asemenea, suntem interesaţi să promovăm Coreea ca destinaţie turistică în România”, a declarat vicepreședintele Organizației Coreene pentru Turism

În cadrul întâlnirii s-au discutat modalităţiile prin care România şi Coreea ar putea dezvolta o colaborare în domeniul turismului.

Ministrul Maria Grapini a promis că va trimite informaţii despre destinaţiile turistice româneşti împreună cu propuneri concrete de colaborare.

În perioada 20-23 august a.c. doamna Maria Grapini, Ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediul de afaceri şi Turism, efectuează o vizită de lucru în Republica Coreea, la invitaţia domnului Yoo Jinryong, Ministrul Culturii, Sportului şi Turismului.

Ministrul Maria Grapini a avut ieri, 22 august, o întâlnire cu omologul său, Yoo Jinryong, în care a abordat posibilităţile de dezvoltare a turismului între Republica Coreea şi România. De asemenea, doamna Maria Grapini s-a mai întâlnit cu vicepreşedintele Organizaţiei Coreene pentru Turism, domnul Shim Jeong Bo şi cu Directorul Departamentului Asia şi Orientul Mijlociu, domnul Steve Yong. La întâlnire au mai participat şi Răzvan Filipescu, preşedinte ANT, Tudor Mataragiu, consilier, Ilie Stănica, însărcinat cu afaceri a.i., consilier economic al Ambasadei României în Coreea şi Alexandra Nichita, ataşat pentru cultură şi presă al Ambasadei României în Coreea.

În data de 23 august, Maria Grapini a participat la un mic dejun de lucru împreună cu domnul Ban Ki-Moon, Secretarul General al Organizaţiei Naţiunilor Unite şi cu Ambasadorii G 20 din Coreea. În cadrul întâlnirii s-a discutat statusul Millenium Development Goals. Ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediul de afaceri şi Turism a mai vizitat Parlamentul Coreean unde a purtat o serie de discuţii cu parlamentari coreeni, apoi s-a întâlnit cu Preşedintele celei mai mari agenţii de turism din Coreea ,"Mode Tour", domnul Ki-Joung Hong.