Documentarul Wild Carpathia II se lansează pe 5 septembrie

documentarromaniaEpisodul doi al documentarului “Wild Carpathia”, care promoveză România, va avea premiera la nivel european, inclusiv în România, pe televiziunea internaţională Travel Channel, pe 5 septembrie, de la ora 19.00 (ora României), informează Mediafax. 

Partea a doua a documentarului este intitulată “From the Mountains To The Sea” („De la munţi până la mare”, n.r.) și prezintă România de la Porţile de Fier la Delta Dunării dar şi regiunile din jurul Carpaţilor Meridionali, fiind difuzată de către Travel Channel în 120 de țări din luna septembrie a acestui an.

Prima parte a documentarului a fost difuzată în luna octombrie 2011 de către Televiziunea Travel Channel, a fost tradusă în 20 de limbi şi a fost vizionată în 119 ţări ale lumii, beneficiind şi de participarea şi de participarea Alteței Sale Regale, Prințul de Wales care a descris pe larg felul în care ţara noastră l-a cucerit. Episodul I al documentarului prezintă, din viziunea unui grup de britanici, frumuseţea Munţilor Carpaţi din România, în încercarea de a arăta străinilor minunata diversitate a faunei şi florei din zonă, dar şi în încercarea de a-i face pe români să conştientizeze "comoara nepreţuită" de care se bucură şi pe care trebuie să o conserve pentru generaţiile viitoare.

Compania Scripps Networks Interactive, care deţine Travel Channel, şi ministrul delegat pentru IMM, Turism şi Mediu de Afaceri, Maria Grapini, au anunţat, pe 19 aprilie, că miniseria "Wild Carpathia" va continua cu două părţi noi. Alasdair Grant, coproducător al "Wild Carpathia" şi cel care semnează imaginea acestei miniserii, a declarat, pentru Mediafax, că cele două noi părţi vor fi centrate pe Munţii Carpaţi. Gazda acestora va fi tot Charlie Ottley, cel care a prezentat şi prima parte a acestei miniserii.

Potrivit lui Alasdair Grant, cel de-al doilea episod va fi o călătorie de la Porţile de Fier până în Delta Dunării, care va include prezentarea unor locuri de pe Valea Oltului, a Munţilor Făgăraş, a Castelului Peleş şi a mănăstirii Cozia. De asemenea, documentarul include şi prezentarea unor localităţi din Delta Dunării.

Totodată, Alasdair Grant a declarat, pentru Mediafax, că în septembrie partea a doua a seriei "Wild Carpathia" va fi difuzată în 120 de ţări, în 19 limbi. "Va fi o imensă campanie de promovare a imaginii României şi sperăm că va încuraja turiştii să meargă să descopere ultima mare regiune sălbatică din Europa", a spus Alasdair Grant.

Pe de altă parte, acesta a spus că ultima parte a seriei "Wild Carpathia", cea de-a treia, va include un interviu cu prinţul Charles al Marii Britanii şi va fi difuzată la nivel internaţional în luna noiembrie.