Bursa și Forumul de Turism Balnear 2013 s-a deschis la Saturn

noutatiturismbalnearProfesioniști din turism și factori de decizie participă în perioada 5-7 septembrie la Bursa și Forumul de Turism Balnear, care se desfășoară în stațiunea Saturn. Bursa reprezintă un bun prilej de întalnire şi dezbatere a unor probleme de importanţă pentru sectorul de turismul balnear, pentru investitori, pentru toţi cei care acţionează în domeniu (tur-operatori, sectorul medical, autorităţi locale, şcoli cu specific, instituţii de cercetare etc.).

Președintele Autorității Naționale pentru Turism, Răzvan Filipescu, a participat joi, 5 septembrie, la deschiderea Bursei şi Forumului de Turism Balnear și a punctat în cuvântul de deschidere că promovarea turismului de sănătate din România trebuie făcută nu numai în piețele țintă, ci și spre alte piețe care au un cult pentru sănătatea și îngrijirea corporală.

"Forumul de Turism Balnear are loc într-un moment cheie pentru turism, și asta pentru că statisticile arată o creștere puternică a sectorului turistic atât  pe plan mondial, cât și la nivelul Europei. Prin importantele sale efecte sociale şi economice, turismul balnear a devenit un segment major al pieţei turistice internaţionale. Potenţialul balnear românesc trebuie promovat și susținut, fiind cunoscută valoarea factorilor terapeutici pe care o oferă stațiunile din țara noastră. Este timpul să trecem la fapte, nu numai să vorbim despre imensele resurse pe care le deținem în ceea ce privește turismul de sănătate. În promovarea produsului trebuie să ne orientăm nu numai spre piețele țintă, ci și spre alte piețe care au un cult pentru sănătatea și îngrijire corporală”, a declarat Răzvan Filipescu în cuvântul de deschidere.

Președintele ANT s-a referit și la noi posibilități de promovare și cunoaștere a potențialului balnear românesc. “Turiștii pot fi motivati de rațiuni de sănătate, cum ar fi curele, reabilitarea sau de cele legate de relaxare/wellness privind activităților de anti stress, îmbunătățirea obiceiurilor legate de modul de viață. Pentru a rămâne competitiv în aceste dificile timpuri, sectorul turistic trebuie să muncească din greu pentru a ține pasul cu așteptările și dorințele consumatorilor aflate într-o permanentă schimbare”, a afirmat Răzvan Filipescu.

Scopul principal al Bursei și Forumului de Turism Balnear este promovarea potențialului stațiunilor balneare, atât pentru tratament și refacere, cât și ca destinație de relaxare.

Bursa oferă posibilitatea informării asupra noutăților pe plan intern și internațional, cunoașterii tendințelor pieței, stabilirii de noi parteneriate și fundamentării, pe baza informațiilor primite, a propriilor strategii de dezvoltare si programe specializate.

Evenimentul, organizat de OPTBR, se desfăşoară sub forma a două module: o expoziţie la care sunt prezente societăţi de turism balnear din toată ţara, deţinători de hoteluri de tratament şi wellness, precum şi un forum, în cadrul căruia sunt prezentate informaţii şi noutăţi privind diferite teme de interes comun şi specific domeniului, au loc dezbateri între participanţi, investitori, specialişti, factori de decizie etc.

wellnessEvenimentul se bucură de susţinerea Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT) şi a Asociaţiei Europene a Staţiunilor Balneare (ESPA) şi se desfaşoară în colaborare cu Autoritatea Naţionala pentru Turism, sub patronajul Mariei Grapini, ministru delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism. Sunt alături de Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România asociaţiile din turism ANAT, FPTR, FIHR şi ANTREC şi THR Marea Neagră.

La deschiderea „Bursei şi Forumului de Turism Balnear“ au mai participat președintele Organizației Patronale a Turismului Balnear din România, Nicu Rădulescu, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România, Lucia Morariu, președintele Federației Patronatelor de Turism din România, Mohammad Murad, primarul Mangaliei, Cristian Radu, numeroși specialiști și companii din țară și străinătate.