S-a deschis Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Vâlcea

informareturisticavalceaVineri, 13 septembrie a.c. s-a inaugurat Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Vâlcea, obiectiv realizat din fonduri europene, în valoare de aproximativ 1,3 milioane lei, informează Portalul Național de Administrație Publică.

“Vâlcea este un judeţ cu potenţial turistic aflat, dacă nu mă înşel, printre primele patru din ţară. Dar ce este mai important de subliniat este faptul că potenţialul turistic al nostru acoperă toate palierele, în afară de litoral, Vâlcea cuprinde absolut tot spectrul de oferte de la turism montan, balnear, cultural, agro-turism. Putem fi chiar şi o alternativă a litoralului prin prisma lacurilor cu apă sărată din judeţ. Se pot diversifica şi pe alte paliere aceste oferte turistice, de la Transalpina până la drumul vinului să spunem, aşadar Vâlcea poate fi locomotiva turismului românesc. Dar niciuna dintre acestea nu ar putea fi cunoscută fără o promovare. De aceea Centrul inaugurat astăzi vine să întregească ecuaţia turistică: Potenţial - Promovare - Profit”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Câlea, la inaugurare.

Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Vâlcea se află situat în zona centrală, în Piaţa Teatrului. Acesta va pune la dispoziţia turiştilor informaţii despre spaţiile de cazare, despre drumurile de acces spre zonele turistice, materiale promoţionale etc.

Proiectul a obţinut finanţare prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 - Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul major de intervenţie 5.3 - promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică.


Cele mai citite articole

Prev Next