Ban Ki-moon: Fac un apel către structurile turistice să reducă consumul de apă

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, a lansat un îndemn cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului, către unitățile turistice din întreaga lume, să reducă consumul de apă și să îmbunătățească managementul deșeurilor și a făcut totodată un apel către turiști să facă alegeri conștiente pentru protejarea mediului atunci când călătoresc. “Făcând o prioritate din a economisi apa putem contribui cu toții la viitorul pe care ni-l dorim”, a precizat Ban Ki-moon.

economisesteapa

Ziua Mondială a Turismului se sărbătorește anul acesta, ca în fiecare an, pe 27 septembrie, iar tema din acest an este “Turismul și Apa - Protejarea viitorului nostru comun”. Tema aleasă trage un semnal de alarmă asupra responsabilității pe care o are turismul în conservarea resurselor vitale de apă ale planetei și necesitatea asumării unui angajament în acest sens.

Cu peste 1 miliard de turiști internaționali anual, turismul poate fi de asemenea un important vehicul pentru conștientizarea acestei necesități și pentru schimbarea comportamentelor, subliniază reprezentanții Organizației Mondiale a Turismului.

Tema aleasă pentru a sărbători Ziua Mondială a Turismului din acest an este cu atât mai potrivită cu cât anul 2013 a fost declarat Anul Internațional al Națiunilor Unite dedicat cooperării în domeniul apei, oferind posibilitatea de a evidenția în continuare responsabilitatea comună a sectorului turistic la obiectivele generale de durabilitate.