Un nou centru național de informare și promovare turistică finanțat de UE

inaugurarecentruinformareturismUn nou centru național de informare și promovare turistică finanțat de Uniunea Europeană a fost inaugurat marți, 19 noiembrie a.c., la Cluj. Misiunea noului centru este de a promova potențialul turistic al județului Cluj, de a prezenta toate ofertele turistice și atracțiile turistice locale, regionale și naționale, în scopul creșterii numărului turiștilor în județ, regiune și țară, se arată într-un comunicat de presă emis de Consiliul Județean Cluj.

Rezultatele proiectului “Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Cluj” constau într-un spațiu modernizat, dotat cu echipamente IT și mobilier specific, pregătit pentru funcționarea Centrului, și într-o bază de date cu informații turistice și pagină web. Beneficiarii direcți ai acestui proiect vor fi turiștii români și străini, oameni de afaceri aflați în tranzit sau cu interese de afaceri în zonă, persoane care doresc tratament balnear și de recuperare.

Proiectul “Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Cluj” a fost finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013 și cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Valoarea totală a proiectului a fost de 450.338 lei, finanțarea nerambursabilă asigurată de Uniunea Europeană fiind de 315.031 lei. Durata de implementare a proiectului a fost de 18 luni (22.05.2012 - 21.11.2013).

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Cluj este situat pe strada Memorandumului, nr.21 (la Muzeu Etnografic al Transilvaniei).