Un nou proiect pentru dezvoltarea infrastructurii turistice, finanţat de UE

proiectbaiadearamaMinistrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, a semnat pe 12 decembrie a.c., la Drobeta Turnu Severin, contractul pentru proiectul “Crearea unei infrastructuri publice de turism şi dezvoltarea funcţionalităţilor în oraşul Baia de Aramă", finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.

Proiectul al cărui obiectiv este dezvoltarea funcţiunilor turistice ale oraşului Baia de Aramă a primit alocare financiară nerambursabilă în valoare de 4,58 milioane lei, din care 4,2 milioane lei reprezintă contribuţia Fondului European de Dezvoltare Regională.

„Este un proiect care, nu cu foarte mulţi bani, va ajuta la dezvoltarea localităţii Baia de Aramă şi a zonei adiacente. Are o valoare de peste zece milioane de lei şi cuprinde realizarea unui complex turistic, inclusiv drumuri şi pârtii de schi. Se adresează la peste 400 000 de cetăţeni atât din Mehedinţi, cât şi din judeţele învecinate”, a declarat Liviu Dragnea la semnarea contractului de finanţare.

Proiectul are o durată de implementare de 18 luni, este derulat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 (POR) şi îşi propune valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice din zonă.

Liviu Dragnea a precizat ca POR este cel mai dinamic program operaţional european din România, situaţie datorată faptului că este singurul program descentralizat: „Dinamica POR este grăitoare: în ultimii şase ani, au fost absorbite fonduri europene în valoare de 656 milioane euro, iar în acest an, doar în ultimele şapte luni, am atras circa 1 miliard”.