România participă la Târgul de Turism CMT de la Stuttgart

targCMTstuttgartPreședintele Autorității Naționale pentru Turism (ANT), Răzvan Filipescu, participă la deschiderea oficială a Târgului de turism CMT (Caravan, Motor, Tourismus), organizat la Stuttgart, Germania în perioada 11-19 ianuarie 2014.

Piaţa germană reprezintă o piaţă prioritară în cadrul strategiei de promovare a turismului românesc, cifrele privind numărul sosirilor vizitatorilor germani sau al înnoptărilor în unităţile de cazare din România indicând o clasare a Germaniei în topul primelor 3 ţări generatoare de turişti”, se arată într-un comunicat al Autorității Naționale pentru Turism.

Târgul CMT (Caravan, Motor, Turism) Stuttgart este considerat cea mai mare manifestare pentru public din Europa, numărul vizitatorilor din 2013, ridicându-se la peste 223.000. România participă la acest târg cu stand amenajat de 100 de metri pătrați.

În cadrul întâlnirilor oficiale prevăzute pentru următoarele zile, președintele ANT, Răzvan Filipescu, împreună cu reprezentanții Messe Stuttgart vor stabili detaliile privind participarea României la Târgul de Turism CMT Stuttgart din 2015 în calitate de țară parteneră.

CMT Stuttgart are un concept de trei țări partenere: una din Europa, una de peste ocean și o țară sau regiune pentru segmentul camping. Statutul de țară parteneră atrage o serie de avantaje: articole în cele mai importante publicații germane despre țara respectivă, transmisii TV live și radio din cadrul târgului pe cele mai importante posturi, informarea în permanență despre noutăţile din cadrul standului țării partenere, mediatizarea acțiunilor țării partenere, pozitionare speciala a țării partenere, acțiuni permanente în stand, în cadrul complexului expozițional și în oraș, în vederea atragerii atenției asupra țării partenere.

CMT Stuttgart este structurat pe câteva teme principale: turismul cu caravană, croaziere și concedii cu ambarcaţiuni fluviale și maritime, turismul balnear (cură, tratament, wellness). În cadrul târgului va fi organizat un eveniment dedicat cicloturismului și vacanțelor active și un sfârșit de săptămână dedicat ecoturismului și turismului cultural.