Modificări la acordarea vizelor pentru Turcia începând cu aprilie 2014

turciaÎncepând cu 10 aprilie 2014, pasagerii nu vor mai putea obține viza la sosirea în Turcia, în schimb, va fi disponibilă o viză on-line (e-visa) care va trebui procurată înainte de plecarea în călătorie, se arată pe site-ul Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT).

Cetățenilor români posesori ai unui pașaport obișnuit, care efectuează călătorii în Turcia de până la 90 de zile, în perioada de 180 de zile de la intrare, nu li se solicită nici un fel de viză.

Viza on-line este solicitată cetățenilor din România, Bulgaria, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria (30 zile), Italia, Letonia (30 zile), Lituania, Malta, Polonia, Slovacia, Slovenia, Suedia, în cazul în care șederea lor în Turcia depășește 3 luni.

Cetățenii din Austria, Belgia, Croația, Administrația greacă din Cipru (citat al autorităților din Turcia), Irlanda, Olanda, Spania, Marea Britanie, care dețin un pașaport obișnuit, vor fi nevoiți să obțină o viză on-line (e-visa), indiferent de durata șederii lor. Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul Ministerului turc al Afacerilor Externe: http://www.mfa.gov.tr/visa-information-for-foreigners.en.mfa.

E-viza poate fi obținută on-line urmând link-ul: https://www.evisa.gov.tr/en/

Sursa: www.anat.ro