Continuă modernizarea infrastructurii de turism, prin fonduri Regio

fonduriregioturismAgenția pentru Dezvoltare Regională Centru informează că astăzi a fost semnat contractul de finanțare a proiectului „Reabilitare și modernizare băi carbogazoase Biborțeni, Oraș Baraolt”.

Cu fonduri de 5,53 milioane lei, Băile carbogazoase din Biborțeni, Baraolt, vor intra în lucrări de reabilitare pentru modernizarea și transformarea acestora într-un nou punct de atracție turistică, ce va diversifica oferta de servicii a orașului.

Contractul de finanțare prevede ca, pe parcursul unui an și jumătate, utilitățile băilor să se modernizeze și să ofere spații de agrement ce vor atrage cât mai mulți turiști veniți să viziteze orașul.

Proiectul este finanțat din fondurile Programului Operational Regional, domeniul major de interventie 5.2, destinat modernizării infrastructurii de turism regional, program gestionat de către ADR Centru la nivelul Regiunii Centru.

Valoarea totală a proiectului „Reabilitare și modernizare băi carbogazoase Biborțeni, Oras Baraolt” este de 5,53 milioane lei, din care 2,52 milioane lei reprezintă finanțarea nerambursabilă solicitată de către Primăria orașului, iar diferența dintre cele două sume reprezintă contribuția adusă de beneficiar la realizarea proiectului.

Prin fondurile solicitate, autoritățile urmăresc creșterea numărului de turiști care au acces la aceste facilități și crearea de noi locuri de muncă. Structura de agrement existentă se va reabilita și moderniza, fiind realizate, la finalul proiectului, 15 servicii complet noi de agrement și spa modern. Astfel va fi reabilitată clădirea în suprafața de peste 1100 mp a spa-ului, terasa acoperită și anexele. Vor mai intra în reabilitare sauna, pavilionul de apă minerală, precum și 7 bazine de înot, de hidromasaj, de copii, atât cele cu apa rece cât și cele de apă minerală. Pe parcursul implementării proiectului vor fi realizate și racordurile la utilități: curent, gaz, la panouri solare, la canalizare și se vor achiziționa dotările necesare pentru instalații.

La nivelul județului Covasna acesta este cel de-al treilea proiect finanțat de REGIO pentru reabilitarea infrastructurii turistice, de către autoritățile publice locale. Celelalte două proiecte vizează reabilitarea infrastructurii în stațiunea balneo-climaterică Covasna, precum și crearea și modernizarea infrastructurii de agrement din stațiunea Șugaș-Băi.