Comisia Europeană de Travel are un nou președinte

comisiaeuropeanatravelA 86-a Adunare Generală a Comisiei Europene de Travel care a avut loc pe 30 ianuarie a.c. la Bruxelles l-a desemnat pe Peter De Wilde în calitate de Președinte al Comisiei pentru o perioadă de 3 ani. Numirea lui Peter De Wilde în această poziție urmează unei demisii neașteptate a lui Manuel Butler din funcția de Director General al Tourspain și prin urmare din funcția de președinte al Comisiei Europene de Travel, în luna septembrie a anului trecut, se arată într-un comunicat de presă.

Domnul Roberto Rocca, Director General pentru Turism la Ministerul Patrimoniului Culturii și turismului din Italia, a acționat în calitate de președinte interimar în această perioadă.

Noul președinte al European Travel Comission a fost CEO la Oficiul de turism flamand din 2009. “Comisia Europeană de Travel promovează unul dintre cele mai puternice branduri din lume: Europa. Activitățile noastre de marketing sunt cruciale pentru consolidarea capitalului economic și simbolic al Europei. Trebuie să creștem gradul de conștientizare în rândul liderilor politici a faptului că industria turistică este un garant pentru creșterea economică și socială sustenabilă”, a declarat Peter De Wilde.

Acesta își asumă o responsabilitate uriașă de a conduce portofoliul activităților de cercetare și marketing a Comisiei Europene de Travel în vederea implementării strategiei pentru proiectul Destinația Europa 2020, se precizează în comunicatul de presă.