Bulgaria țintește o triplare a numărului de turiști din stațiunile montane

Branimir Botev, Ministrul adjunct bulgar responsabil cu turismul, a afirmat că stațiunile de ski din Bulgaria și-ar putea tripla numărul de vizitatori anual.

Acesta a sugerat că stațiunile de iarnă sunt vizitate în prezent de circa 600.000 turiști pe an însă numărul ar putea ajunge la peste 2 milioane dacă s-ar atinge potențialul maxim.

bansko2

“Avem 3 stațiuni de ski care au câștigat recunoaștere internațională și care găzduiesc atât profesioniști cât și fani ai sporturilor de iarnă – Bansko, Pamporovo, Borovets – dar și o serie de stațiuni cu mari perspective, precum Chepelare, Vitosha, Kom, Beklemeto etc”, a declarat Botev vinerea trecută în timpul prezentării destinate Bulgariei din a doua zi a Târgului Internaţional de Turism East Mediterranean International Tourism&Travel Exhibition (EMITT), din Istanbul.

“Bulgaria ocupă locul 4 în Europa în ceea ce privește ritmul de dezvoltare al turismului de iarnă și are resursele de a-și îmbunătăți poziția pe această piață”, a declarat Botev.

Acesta a informat că Bulgaria a fost vizitată de 354.257 de turiști turci în perioada ianuarie - noiembrie 2013, în creștere cu aproape 31% față de aceeași perioadă a anului 2012, adăugând că în 2013 Turcia a fost a 6-a cea mai mare piață pentru produsul turistic bulgar.

Sursa: www.novinite.com; Sursa foto: www.jinfotours.ro


Cele mai citite articole

Prev Next