Trend: Rezervările early booking iau amploare și în România

reducerivacanteOpt din zece români care îşi fac rezervări iarna în agenţiile de turism cumpără pachete pentru la vară, atât în ţară, cât şi în străinătate, încercând să beneficieze de reducerile de tip early booking, potrivit unui studiu al agenţiei Mareea transmis Mediafax.

"Pentru agenţiile de turism, lunile ianuarie şi februarie au scos în evidenţă un comportament uşor diferit al turiştilor români, care anul acesta s-au orientat cu precădere către rezervarea vacanţelor de vară în detrimentul vacanţelor tradiţionale de iarnă din această perioadă. Pe lângă scăderea evidentă a puterii de cumpărare, un alt factor determinant este, în opinia agenţiilor de turism, şi iarna atipică, cu o lungă perioadă în care zonele montane au fost lipsite de zăpadă", a declarat Marius Usturoiu, proprietarul Mareea.

El a completat că evoluţia rezervărilor de tip early booking/înscrieri timpurii a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare progresivă, care arată că turistul român este mult mai atent cu bugetul său şi reducerile pe care le poate obţine prin faptul că apelează la acest tip de rezervări.

Destinaţiile cele mai solicitate în acest interval sunt într-o proporţie foarte mare reprezentate de litoralul românesc şi de cel grecesc.

"Practic, piaţa românească se aliniază unui trend de normalitate, deoarece la nivelul Uniunii Europene aceste vacanţe cumpărate din timp, cu reduceri semnificative de peste 30%, sunt printre cele mai apreciate. Structura pachetelor de vacanţă solicitate de turişti în prima parte a anului este una complexă, care are în componenţă servicii conexe, activităţi pentru copii, demipensiune sau all inclusive, transport şi excursii opţionale", a mai spus Usturoiu.

Sursa: www.mediafax.ro