Vola.ro: Peste 60% din cumpărătorii de vacanțe preferă să plătească cu cardul

platacardcalatoriiDacă în perioada 2011-2012, preferințele românilor în ceea ce privește modalitatea de plată a călătoriilor cu avionul clasau transferul bancar pe primul loc, urmat de tranzacțiile prin intermediul cardului și plata cash, la începutul anului 2013 situația s-a schimbat, din ce în ce mai multe persoane preferând plata prin intermediul cardului.

Înainte de 2013, procentul tranzacțiilor efectuate prin transfer bancar se păstra la aproximativ 50%, procentul tranzacțiilor efectuate prin card la aproximativ 35% și doar 15% erau tranzacții cash, potrivit unui studiu al portalului de turism Vola.ro.

“Începând cu ianuarie 2013, Vola.ro a implementat un sistem care a simplificat tranzacțiile prin cardul bancar, atât pentru client, cât și pentru agenție, astfel că plata cu cardul a mers pe un trend ascendent, procentul persoanelor care au apelat la această modalitate de plată crescând vizibil de la o lună la alta. În decembrie 2013 a fost atins apogeul, aproape 60% din totalul tranzacțiilor efectuate de clienții Vola.ro făcându-se prin card, iar tendința de creștere pare a se păstra. Plata cu cardul a devansat astfel plata prin transfer bancar, care a ajuns în anul 2013 la un procent mediu de 39%”, se arată într-un comunicat al Vola.ro.

Până în anul 2015, ne așteptăm ca procentul plăților cu cardul să atingă 80% din totalul tranzacțiilor efectuate la Vola.ro

Deși înainte de anul 2010, plata cash era opțiunea numărul unu a cumpărătorilor, un procent de aproximativ 52% alegând această opțiune de plată, în acest moment se afla în coada listei preferințelor privind modalitatea de plată și, având în vedere rapiditatea cu care s-a obișnuit clientul să aibă acces la servicii și informații, este probabil ca în viitorul apropiat să se înregistreze o scădere. “De altfel, în ultimul an se observă o tendință accelerat descendentă a plății cash, de la 19% la începutul anului 2013 la 9% în ianuarie 2014, iar până în anul 2015, ne așteptăm ca procentul plăților cu cardul să atingă 80% din totalul tranzacțiilor efectuate la Vola.ro”, afirmă reprezentanții Vola.ro.

Marele avantaj al plății cu cardul este că durează maxim câteva minute.

“În felul acesta ai și siguranța tarifelor, pentru că la companiile low cost prețul biletului de avion se poate modifica în orice moment, și dacă alegi să vii să plătești la sediu sau prin bancă, există posibilitatea să nu se mai confirme același tarif. Avem clienți care au înțeles acest lucru și care, deși nu sunt obișnuiți cu plățile online, ne sună și ne roagă să îi ghidăm pas cu pas pentru a cumpăra biletul de avion prin aceasta modalitate", a declarat Alina Dumitrescu, Agency Manager Vola.ro.

Cea mai mare tranzacție înregistrată cu cardul la Vola.ro, în euro, a fost de 5.970 de euro, iar cea mai mare tranzacție în lei a fost de 21.547 lei. Suma medie platită prin tranzacția cu cardul este de 380 euro.

Vola.ro este cea mai mare agenţie de turism online din România.