O veste bună pentru operatorii din turism

tichetevacantaromaniaAsociația Națională a Agențiilor de Turism din România, prin conducerea sa, a desfășurat o activitate intensă de lobby pentru legea tichetelor de vacanță. Un prim pas, foarte important, a fost deja făcut, informează ANAT pe site-ul propriu: Comisia de industrii a Camerei Deputaţilor a stabilit ca angajaţii din instituţiile de stat să beneficieze de tichete de vacanţă, modificând Ordonanţa 8/2009.

Tichetele de vacanţă vor fi acordate în instituţiile publice, regiile autonome, societăţile comerciale la care statul este acţionar majoritar, companiile naţionale, iar aceste tichete vor putea fi folosite numai în ţară. Valoarea tichetului nu poate depăşi şase salarii pe economie, iar aceste tichete sunt nominale, neputând fi utilizate de altcineva.

Avantajele sunt certe si clare, atât pentru angajat cat şi pentru angajator, angajatorul răsplătind oamenii de bază, iar angajatul petrecându-şi mai multe zile în vacanţă în hoteluri din România.

Este o lege bună care va mişca turismul românesc. Instituţiile statului, consiliile judeţene şi funcţionarii publici nu vor mai da prime de vacanţă, ci tichete de vacanţă care vor putea fi folosite numai în ţară. Până acum erau foarte multe instituţii publice care dădeau prime de vacanţă care erau folosite în vacanţe în afara ţării, acum o să fie şi o şansă pentru operatorii din turism şi pentru angajaţii care, astfel, vor putea petrece câte 12-14 zile în vacanţă în ţară”, a declarat deputatul Antal Istvan, conform Mediafax.

Proiectul urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor. Vă vom ține la curent cu statusul legii.

Mai multe despre beneficiile pe care le aduce legea tichetelor de vacanță turismului românesc puteți citi AICI.