Emiratele Arabe Unite simplifică procesul de acordare a vizelor

vizeUAEMinisterul Afacerilor Externe al Emiratelor Arabe Unite a anunțat că cetățenii din 13 state membre ale Uniunii Europene, printre care și România, care dețin pașapoarte obișnuite, vor fi scutiți de obligația de a obține vize de pre-intrare în vederea intrării pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite. Măsura își va produce efectele din 22 martie 2014.

Cele 13 state sunt: Polonia, Slovenia, Slovacia, Republica Cehă, Lituania, Ungaria, Latvia, Estonia, Malta, Cipru, Croația, România și Bulgaria.

Ca un rezultat al acestei decizii, cetățenii tuturor celor 28 de state membre vor putea intra în Emiratele Arabe Unite fără să trebuiască să aplice anterior pentru viză.

În comunicat se mai precizează că toate măsurile necesare au fost luate de Ministerul de Interne în vederea implementării acestei decizii la toate punctele de intrare în Emiratele Arabe Unite. Potrivit autorităților din Emiratele Arabe Unite aceste scutiri vor îmbunățăți relațiile politice dintre Emirate și Uniunea Europeană, vor ajuta la dezvoltarea viitoare a legăturilor economice și la comerțul bilateral și vor contribui de asemenea la încurajarea investițiilor reciproce, promovând în același timp turismul în aceste țări.