România va fi gazda unui eveniment dedicat tinerilor și inovației în turism

conferintaOMTbucuresti2014Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, Florin Nicolae Jianu, a participat în perioada 3 - 4 Aprilie 2014 la reuniunea Organizaţiei Mondiale a Turismului (United Nation World Tourism Organization – U.N.W.T.O.) în Baku, Azerbaidjan. Agenda delegaţiei României a vizat întâlniri cu Secretarul General al Organizaţiei, Taleb Rifai şi susţinerea unei intervenţii cu privire la o serie de propuneri de îmbunătăţire a activităţii turistice în România, se arată într-un comunicat de presă.

Principalul obiectiv al delegaţiei României la Baku a fost obţinerea acordului Secretarului General al Organizaţiei, Taleb Rifai, de a organiza în România o întâlnire viitoare a Organizaţiei Mondiale a Turismului, întâlnire care poate aduce României o mare vizibilitate în cercurile înalte ale turismului mondial.

Propunerea a fost formulată la intervenţia Ministrului delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, Florin Nicolae Jianu, acesta sugerând că, în contextul stabilirii României ca „Startup nation”, OMT să organizeze la Bucureşti în luna octombrie 2014, primul eveniment dedicat tinerilor şi inovaţiei în turism. Invitaţia a fost primită cu entuziasm de către Secretarul General, Taleb Rifai, acesta menţionând că „tinerii reprezintă unul din elementele-cheie ale organizaţiei având în vedere faptul că 30% din turismul mondial este realizat de persoane cu vârsta cuprinsă între 18 şi 28 de ani” şi că aşteaptă „cu interes invitaţia de a veni în România”. 

Secretarul General a apreciat abordarea inovatoare a ministrului Florin Nicolae Jianu, exprimându-şi totodată dorinţa ca întâlnirea din Baku să fie prima dintr-o serie de acţiuni viitoare, ce vor evidenţia turismul românesc, se arată în comunicat.

Un alt element important susţinut de către Ministrul delegat a fost realizarea unui model european al clusterelor în domeniul turismului, care să fie adoptat de fiecare ţară membră, scopul acestor clustere fiind acela de a se crea o unitate la nivelul activităţii de promovare şi susţinere a turismului.

Următoarele acţiuni care vor fi realizate de către DIMMMAT ca urmare a participării la acest eveniment sunt:

  • Crearea strategiei naţionale a clusterelor în turism, pe baza susţinerii primite din partea experţilor U.NW.T.O. Un prim draft va fi realizat până în iunie 2014;
  • Implicarea unei delegaţii a României la reuniunea Comitetului Executiv a Organizaţiei Mondiale a Turismului în iunie 2014 la Madrid, ocazie cu care Ministrul delegat a fost invitat să ia parte, timp de o zi, la activităţile echipei U.N.W.T.O.;
  • Organizarea în România a evenimentului dedicat tinerilor şi inovaţiei în turism, în octombrie 2014, la care vor lua parte membrii U.N.W.T.O.

Cele mai citite articole

Prev Next