Bulgaria țintește 9,5 milioane de turiști străini până în 2020

turismbulgaria2020Până în 2020 numărul turiștilor străini în Bulgaria ar putea crește la 9,5 milioane, cu peste 2 milioane de turiști mai mulți decât în prezent, a declarat ministrul economiei Branimir Botev, notează agenția Novinite.

Toate datele sugerează că până în anul 2020 ne putem aștepta la peste 9,5 milioane de turiști, comparativ cu cifrele recente care indică 7 milioane de turiști străini”, a declarat Botev la Televiziunea Națională din Bulgaria.  

Potrivit acestuia, Bulgaria înregistrează o creștere dinamică a turismului care duce la o creștere a cererii de forță de muncă. Hotelurile de pe litoralul bulgăresc vor avea nevoie de cel puțin 100.000 de muncitori experimentați pentru sezonul de vară.

Există multe universități în Bulgaria care oferă formare profesională de calitate în Turism Internațional studenților bulgari și străini din aproape 17 țări, a declarat Botev. Acesta a precizat totodată că Bulgaria are peste 45.000 studenți care studiază în străinătate și că ținta autorităților este de a-i aduce înapoi, pentru a beneficia de know-how-ul lor.