Peste jumătate de milion de români au vizitat Germania în 2013

vacanteromaniingermaniaPotrivit Organizației Germane pentru Turism - DZT, peste jumătate de milion de români au vizitat anul trecut Germania.

Numărul de călătorii către Germania dinspre țările balcanice a ajuns la 1,9 milioane pe an și se preconizează o creștere de peste 2 milioane de călătorii pe an până în 2020. 

În ceea ce privește turiștii români, în 2013 s-a înregistrat un număr de 583.000 de călătorii în Germania și un număr de 637.882 de înnoptări, cu 14,6% mai mult decât în 2012. În ultimii 6 ani se observă o creștere de 72,4% a înnoptărilor vizitatorilor români.

Regiunile preferate de români

Într-un top realizat de DZT cu privire la cele mai populare regiuni alese de turiștii români se află: Bayern, Baden-Württemberg, Hessen, Nordrhein-Westfalen și Berlin. 

De asemenea, o cercetare realizată asupra sumei cheltuite de către români într-o vacanță în Germania arată că aceștia plătesc, în medie, 558 de euro/călătorie, cu 15% mai puțin decât în 2012.

Despre DZT

Organizaţia Germană pentru Turism (DZT) este „asociaţia turistică“ naţională a Germaniei, constituită ca parteneriat public privat cu sediul central în Frankfurt pe Main. Reprezintă destinaţia turistică Germania în numele Ministerului Federal al Economiei și Energiei (BMWe) fiind susținută de către acest minister în baza unei decizii a Camerei Deputaţilor din RFG. DZT dezvoltă şi comunică/susține strategii şi produse pentru a extinde imaginea pozitivă a destinaţiilor turistice germane în străinătate şi pentru a promova turismul în Germania. În acest scop, DZT are 30 de reprezentanţe în diferite ţări.