Spania a primit peste 10 milioane de turiști străini în T1

Spania a primit 10.1 milioane de turiști străini în primele 3 luni ale acestui an, ceea ce reprezintă o creștere de 7,2% față de aceeași perioadă a anului trecut (circa 667.000 de turiști în plus), au anunțat recent autoritățile spaniole. Aceste cifre au confirmat estimarea inițială referitoare la creșterea cererii din partea turiștilor străini.

Doar în luna martie a acestui an 3,9 milioane de turiști internaționali au vizitat țara, în creștere cu 0,7% față de aceeași lună a anului trecut.

Potrivit autorităților, aproape toate țările sursă principale pentru turismul spaniol au contribuit la această creștere, în mod special Franța, care a înregistrat o creștere de 11,5% și 1,6 milioane vizitatori în Spania în primele 3 luni ale acestui an, acest lucru transformând Franța în a treia cea mai importantă piață pentru turismul spaniol.

turistibarcelona

Marea Britanie, principala piață sursă pentru Spania, a înregistrat o revenire de 5,7% în primul trimestru, 1,9 milioane turiști britanici vizitând Spania în primele 3 luni ale anului (19,2% din totalul sosirilor).

Marea Britanie a fost urmată de Germania, care a bifat 16,2% din totalul sosirilor turistice înregistrate în Spania în T1, înregistrând o creștere de 6,2%, până la 1,6 milioane vizitatori.

Referitor la cele mai atractive regiuni din Spania pentru turiștii străini, Insulele Canare (cu o creștere de 10,6%) au atras cel mai mare procent de turiști străini (peste 3 milioane, 31% din total).

Insulele Canare au fost urmate în top de regiunea Catalonia, cu o creștere de 9,8% și 25,3% din totalul sosirilor (2,5 milioane vizitatori). Andalusia s-a situat pe locul 3 în ceea ce privește numărul de turiști străini atrași, cu 1,1 milioane turiști și 11,6% din totalul sosirilor.

Sursa: www.tourism-review.com