România participă cu stand național la Arabian Travel Market

Autoritatea Națională pentru Turism (ANT) participă în perioada 5-8 mai a.c. la târgul internațional de turism Arabian Travel Market ce se desfășoară în Emiratele Arabe Unite, la Dubai, se arată într-un comunicat de presă.

Prezenţa României cu stand naţional este determinată de importanţa pieţei ţărilor Golfului în special dar şi a altor ţări din zonă pentru turismul de sănătate, de lux, de litoral, dar şi din perspectiva potenţialului investiţional, se precizează în comunicat. 

Arabian Travel Market este cea mai mare manifestare de turism din Orientul Mijlociu deschisă doar profesioniştilor şi presei. Având ca temă principală luxul, la ediția din acest an sunt prezente peste 3000 de companii din 68 de țări: birouri de turism, hotelieri, agenții de turism, companii aeriene, firme de marketing în turism.

“Prezența la târgul de turism de la Dubai a celor opt co-expozanți români din standul național de 60 de metri pătrați amenajat de ANT este benefică din punctul de vedere al promovării țării noastre ca destinație turistică și implicit un prilej oportun de a crește interesul tour operatorilor, jurnaliștilor, formatorilor de opinie locali față de România”, se precizează în comunicat. 

standromaniaarabiantravelmarket

Cetățenii din Zona Golfului preferă să călătorească în lunile iulie și august către destinații nu foarte îndepărtate, cu climă moderată și care oferă siguranță și condiții de petrecere a vacanței atât pentru adulți cât și pentru copii, România încadrându-se în aceste condiții, potrivit reprezentanților ANT.

„În Orientul Mijlociu sunt țări de oportunitate pentru care urmărim intensificarea interesului pentru România ca destinație turistică în acest an și următorii, mai ales pentru turismul de sănătate. Este un alt motiv pentru participarea noastră cu stand național și pentru prezența de tour operatori și reprezentanți ai stațiunilor balneare din România, oferta orientată spre turismul balnear și de wellness țintind atragerea către țara noastră a turiștilor din acest segment”, declară Răzvan Filipescu, președintele Autorității Naționale pentru Turism.