ANT participă la târgul internațional IMEX din Frankfurt

Autoritatea Națională pentru Turism (ANT) participă în perioada 20 - 22 mai a.c. la cea de a noua ediție a târgului internațional de turism “IMEX”, ce se desfășoară în Frankfurt, Germania, se arată într-un comunicat.

Manifestarea este considerată cel mai important eveniment din lume dedicat industriei M.I.C.E. (Meetings, Incentives, Conferences Exhibitions), iar România participă încă de la prima ediție a târgului. Pe lângă târgul în sine au loc manifestări conexe extrem de interesante: prezentări de destinații, cross marketing specializat pe evenimente, modele informatice revoluționare etc. 

Acest târg se adresează specialiştilor din turism şi din sectorul de organizări de evenimente şi congrese. În cadrul târgului expun 3.500 de expozanţi din 150 de ţări, târgul fiind vizitat anul trecut de aproximativ 10.000 de specialişti din 97 de ţări, din care 3684 de hosted buyers din 58 de ţări.

imexfrankfurt2014O mare parte a veniturilor generate de activitatea de incoming vine din sectorul evenimentelor. Industria MICE asigură la ora actuală aproximativ jumătate din încasările totale din turism în România, potrivit reprezentanților ANT. Acest segment al industriei ospitalității este generator de imagine pozitivă și de venituri substanțiale pentru destinația în care se desfășoară.

În 2014 sosirile turiștilor străini în România marchează un trend pozitiv al incoming-ului, o activitate complexă care include și industria de evenimente (MICE). Astfel, statisticile sunt încurajatoare pentru acest segment cu un real potenţial de dezvoltare în ţara noastră, ținând cont și de faptul că majoritatea străinilor care vin în România merg în Bucureşti și orasele mari. Participarea la IMEX se alătură altor acțiuni ale ANT de sprijinire a așa-numitului sector MICE, desfășurate pe plan intern în colaborare cu cei mai importanți reprezentanți ai organizațiilor implicate în domeniul turismului și în mod specific pe acest segment“, declară Răzvan Filipescu, președintele ANT.

România participă la ediția din acest an a târgului cu un stand standard de 100 m², în care sunt prezente 19 firme.

Pe perioada celor trei zile de târg vor fi susținute prezentări pentru grupuri, reprezentând agenți organizatori de evenimente și conferințe sau congrese din: Italia, Austria, Franta, Polonia, Slovenia, Slovacia, Germania, Marea Britanie, SUA, Canada, Croația, Grecia, Brazilia și Portugalia. Agenții invitați vor participa la prezentări despre România ce vor fi urmate de degustări de produse tradiționale românești, vinuri și țuică, potrivit reprezentanților Autorității Naționale pentru Turism.


Cele mai citite articole

Prev Next