Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism se reorganizează

florinjianureorganizareÎn vederea îmbunătăţii raportului dintre mediul privat şi stat şi pentru o eficienţă sporită a administraţiei, Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism îşi schimbă structura organizatorică, se precizează într-un comunicat de presă. Astfel, prin noua organizare, DIMMMAT se aliniază cerinţelor europene şi răspunde mai bine cerinţelor actuale a mediului de afaceri.

,,Noua structură aduce, ca element de noutate, în administraţia publică diferite compatimente orientate spre nevoile întreprinzătorilor. Prin intermediul acestor compartimente DIMMMAT eficientizează fluxul de informaţii între instituţiile statului şi mediul de afaceri. De exemplu, prin Compartimentul Test IMM se creează un filtru pentru iniţiativele legislative care au efect asupra mediului de afaceri. De asemenea, pentru eficientizarea dialogului între părţile implicate în elaborarea politicilor antreprenoriale se va înfiinţa un Compartiment de dialog cu stakeholderii. În această nouă structură, atragerea investiţiilor pentru IMM-uri şi internaţionalizarea lor se va face printr-un birou specializat. Pentru creşterea calităţii formării antreprenoriale, în noua formă organizatorică va exista un Compartiment de Certificare prin care fiecare program de educaţie antreprenorială va trebui certificat de către DIMMMAT. Înfiinţarea Biroul ONE STOP SHOP va facilita accesul la informaţii a întreprinzătorilor”, a declarat Florin Nicolae Jianu, ministru pentru IMM-uri, mediul de afaceri şi turism.

Hotărârea privind modificarea şi completarea HG nr.430 din 26 iunie 2013 privind organizarea şi funcţionarea Departamentului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism, cu modificările şi completările ulterioare a fost adoptată în şedinţa de Guvern din 2 iulie 2014.