FAPT anunță înființarea celei de-a 11-a asociații de promovare a turismului

statiunearanca1Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT) a anunțat într-un comunicat constituirea celei de-a 11-a asociații de promovare și dezvoltare a turismului, Asociația Gorj - Acasă la Brâncuși, după modelul și actul constitutiv al Asociației pentru Promovare și Dezvoltare a Turismului Litoral - Delta Dunării. FAPT așteaptă totodată constituirea celei de-a 12-a asociații, Asociația București, care este foarte aproape de lansare.

“După o perioadă de discuții și dezbateri de mai multe luni, Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România (F.A.P.T) anunță constituirea Asociației Gorj - Acasă la Brâncuși, cu sprijinul direct al Consiliului Județean Gorj și al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism. Scopul Asociației Gorj - Acasă la Brâncuși va fi crearea brand-ului turistic al regiunii Gorj, a strategiilor de dezvoltare și promovare a turismului gorjean”, se arată în comunicat.

Pentru a promova vacanțele în Gorj, Federația FAPT și ANAT vor lansa un nou program special în completarea campaniei naționale “Vacanță în țara mea” și anume “Vacanță pe Transalpina - Drumul Regelui”, prin care se urmărește promovarea stațiunii Rânca către turiștii români.

“Mă bucur de faptul că Președintele FAPT, doamna Corina Martin, ne susține în demersul nostru de promovare a potențialului turistic gorjean, în special prin constituirea Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Gorj - Acasă la Brâncuși. Acest lucru înseamnă un pas extrem de important în constituirea unei strategii de promovare a destinației turistice Gorj”, a declarat Președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu.

“Am lucrat personal și susțin eforturile de constituire a Asociației Gorj și mă bucur că au ajuns la stadiul de lansare a asociației. Salut campania demarată de domnul Ministru Florin Nicolae Jianu pentru susținerea organizării clusterelor în turism, ca formă de asociere în parteneriat public - privat pentru organizarea și promovarea turismului românesc, pentru că Federatia noastră reunește exact asociații regionale de tip cluster”, a declarat Președintele Federatiei Asociațiilor de Promovare Turistică din România, Corina Martin.

În aceeași zi cu lansarea noii Asociații (vineri, 4 iulie a.c.), la Târgu Jiu a avut loc conferința de lansare a programului “Clusterele în turism - dezvoltarea sustenabilă a identității locale”, inițiat de Ministrul Florin Nicolae Jianu pentru a sprijini constituirea de clustere în parteneriat public - privat în turismul românesc.