România a atras peste 14.000 turiști din Republica Moldova, în primele 5 luni

turistimoldoveniromaniaOferta turistică a României a atras în primele 5 luni ale anului 2014 un număr de peste 14.000 turişti din Republica Moldova, ceea ce reprezintă o creştere cu 6.6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru ca acest trend de creştere să se menţină, Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism prin Autoritatea Naţională pentru Turism va intensifica acţiunile de promovare a României ca destinaţie de vacanţă pentru turiştii moldoveni.

În perioada imediat următoare, printre acțiunile de promovare proprii sau în parteneriat cu mediul privat se înscriu:

  • campanii outdoor de promovare a destinaţiilor turistice din România (octombrie 2013 - octombrie 2014) / timp de un an de zile, începând cu luna octombrie, se vor realiza campanii outdoor de promovare a destinaţiilor turistice din România.
  • promovarea ofertelor speciale ale Federației Patronatelor din Turismul Românesc prin crearea unui un sistem de rezervări on-line unde se vor găsi oferte de preţuri cu 20% mai ieftine pentru litoralul românesc.
  • info tripuri pentru tour operatori, reprezentanţii mass-media și liderii de opinie din Republica Moldova. Aceștia vor fi invitați să participe la diverse evenimente de promovare a diferitelor regiuni istorice din țară.

În perioada 17-18 iulie 2014, domnul minstru pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Florin Nicolae Jianu, va efectua o vizită de lucru în Republica Moldova, cu ocazia deschiderii Camerei de Comerţ Bilaterale România - Republica Moldova.