Crește numărul turiștilor sosiți prin intermediul croazierelor

turismcroaziereDacă în anul 2013 un număr de aproximativ 54.000 de pasageri au vizitat portul Constanța, în anul 2014, până la această dată, au sosit în jur de 64.500 de pasageri, potrivit Asociației Litoral - Delta Dunării.

Creșterea de aproximativ 20% se datorează eforturilor conjugate ale CN Administrația Porturilor Maritime Constanța, ale Asociatiei Litoral - Delta Dunării și ale autorităților locale, dar și ale contextului politic nevaforabil din Ucraina, ce a determinat ca toate cursele de croazieră să înlocuiască în itinerariul lor portul Odesa cu portul Constanța, se precizează într-un comunicat.

Astfel, multe dintre navele de croazieră care optează acum pentru portul Constanța își prelungesc șederea pe teritoriul României cu aproximativ 1 noapte, unele ajungând chiar să își dubleze șederea față de anul precedent.

În topul pasagerilor care sosesc la bordul navelor de croazieră se situează cețățenii americani, urmați îndeaproape de cetățenii francezi, italieni și germani.

Pe parcursul zilei în care nava acostează la Constanţa, turiștii pot opta să meargă în excursii precum Tururi de Litoral, Degustări de vinuri la Murfatlar, Croaziere de o zi în Delta Dunării, Tururi arheologice și la mănăstiri, Tur de Constanța, Turul de București sau programe cu spectacole folclorice și dejun tradițional românesc.

Astfel, se estimează că cei 64.500 de turiști sosiți pe teritoriul țării chetuiesc în total peste 6 milioane de euro în zilele în care navele sunt acostate în Portul Constanța.

“Turismul de croazieră cu nave de pasageri în portul Constanța reprezintă o nișă cu un potențial real spre care ne concentrăm atenția în continuare. Portul Constanța, orașul Constanța, dar și România, au de câștigat pentru că multe nave de croazieră nu vor mai face escală în portul Odesa. În acest context, consider că România trebuie să își consolideze strategia de promovare a destinațiilor românești având în vedere situația politică actuală”, a declarat Corina Martin, Președinte Asociația Litoral - Delta Dunării.